Ορκωμοσία για Ελληνοαμερικανίδες Κεφαλονιτισσες δικαστικούς στην κομητεία Νάσο, NY

ΜΙΝΕΟΛΑ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σημαντική ημέρα για την Ομογένεια αποτέλεσε η τελετή ορκωμοσίας των δικαστών στην Κομητεία Νάσο, καθώς μεταξύ τους ήταν και δύο Ελληνοαμερικανίδες. Πρόκειται για την αξιότιμη Ελένη Βουτσινά (Hon. Helen Voutsinas), η οποία ορκίστηκε δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας Νάσο, της Νέας Υόρκης και για την αξιότιμη Κατερίνα Ρίτζο, το γένος Στεφανάτου (Catherine Rizzo, nee Stefanatos) που ορκίστηκε δικαστής του Δικαστηρίου της Κομητείας.

Ανάμεσα στους ομιλητές που συμπλήρωναν την ελληνικά παρουσία στην εκδήλωση της 25ης Ιανουαρίου ήταν η εισαγγελέας της Περιφέρειας της Κομητείας Νάσο, Μάντλιν Σίγκα (Madeline Singas), η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της κομητείας Νάσο, Ελενα Καραμπάτου (Elena Karabatos), όπως και ο πάτερ Θεοφάνης Παπαντώνης, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αγίας Τριάδας, στο Χίκσβιλ.

Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη με τα μέλη των οικογενειών, τους φίλους και τους συναδέλφους των τριών δικαστών. Πέραν της κ. Βουτσινά και της κ. Ρίτζο, ορκίστηκε δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της κομητείας Νάσο και ο αξιότιμος Νόρμαν Τζορτζ (Hon. Norman St. George), ο οποίος θα διατελεί πλέον και διοικητικός δικαστής της κομητείας.

Η κ. Καραμπάτου συνεχάρη τους τρεις δικαστές εκ μέρους των 4.000 δικαστών που εκπροσωπεί στον Δικηγορικό Σύλλογο, σημειώνοντας πως «είμαστε τυχεροί που γινόμαστε μάρτυρες της εισαγωγής τριών φανταστικών δικαστών, οι οποίοι έχουν ήδη εργαστεί πολύ σκληρά».

Ο Τόνι Γκρουζής, η Ντενίς Βουτσινά, η αξιότιμη Ελένη Βουτσινά, ο Γεράσιμος Βουτσινάς και ο Τόμας Ντι Νάπολι.
Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη

Η εισαγγελέας Σίγκα συνεχάρη τους δικαστές, εκμυστηρευόμενη πως μόλις προσφάτως ανακάλυψε πως έχει κάτι κοινό με την δικαστή Ρίτζο, το γεγονός πως είναι και οι δύο κόρες Ελλήνων μεταναστών. «Η ευχή μου είναι να έχετε τη δύναμη και την επιμονή να αντέξετε κατά τις δύσκολες ημέρες, επειδή δεν είναι εύκολο, όλοι μας έχουμε έρθει μερικές φορές αντιμέτωποι με τα χειρότερα ανθρώπινα ένστικτα και με ανθρώπους που έρχονται απεγνωσμένοι στο δικαστήριο. Χρειάζεται μεγάλη δύναμη για να είσαι σε θέση να αντιπαρέλθεις τις δυσκολίες και να μπορείς να πηγαίνεις πίσω στην οικογένειά σου», τόνισε η κ. Σίγκα. «Χρειάζεται δυνατό χαρακτήρα ώστε να βάζεις στην άκρη την κοινή γνώμη και να διασφαλίζεις πως κάνεις το σωστό πράγμα για τους σωστούς λόγους κάθε ημέρα», συνέχισε.

Μετά την ορκωμοσία, η κ. Βουτσινά ευχαρίστησε τον Θεό «που κάνει τα απίθανα πιθανά, καθώς χωρίς τον Θεό αυτό που συμβαίνει σήμερα θα ήταν απίθανο να συμβεί». Επιπλέον, ευχαρίστησε τους μετανάστες γονείς της, τον Γεράσιμο και την Ντενίς, για την υποστήριξή τους. Τέλος, ανακάλεσε τις παιδικές της μνήμες από τους παππούδες της στον Αγιο Δομίνικο, αλλά και την γιαγιά και τον παππού στην Ελλάδα, τους οποίους θυμάται να μαζεύουν σταφύλια από το αμπέλι τους.

Αναδημοσιευση από ekirikas.com