Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Κι αν πράγματι αυτός ο αδιανόητος «λόγος» ευθύνεται για την έξαρση των κρουσμάτων;

Είναι ένα φλέγον ζήτημα των τελευταίων δύο περίπου μηνών. Ένα θέμα που- δεδομένου του ότι έχουμε περάσει σχεδόν μία τριετία στη δίνη της πανδημίας- έχει κάνει τον κόκκινο συναγερμό να χτυπάει σαν τρελός, καθώς απειλεί την υγεία μικρών παιδιών.

Αναφερόμαστε φυσικά στην οξεία ηπατίτιδα που εντοπίστηκε αρχικά στην Αγγλία και αφορούσε σε παιδιά κάτω των 16 ετών (μα κυρίως από 6 χρονών και μικρότερα), στα οποία παρατηρήθηκε μία έξαρση της νόσου, με αποτέλεσμα 11 εξ αυτών να χρειαστεί να κάνουν μεταμόσχευση ήπατος. Το «ευτυχές» της υπόθεσης είναι ότι κανένα απ’ όσα νόσησαν δεν έχασε την ζωή του.

Φυσικά, οι επιστήμονες ψάχνουν να βρουν για ποιο λόγο αίφνης είχαμε τόσα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας, με μία πιθανή εκδοχή να είναι πως λόγω του κορωνοϊού και των συνεχών lockdowns, αποτράπηκε η έκθεση των παιδιών σε κοινές λοιμώξεις, με αποτέλεσμα η άμυνα του οργανισμού τους να εξασθένησε

Τώρα, φαίνεται πως οι υγειονομικές αρχές στρέφονται προς μία άλλη θεωρία: σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το Sky News, στην Βρετανία (όπου έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 160 κρούσματα) οι ερευνητές εξετάζουν μια πιθανή σχέση μεταξύ της πρόσφατης αύξησης κρουσμάτων και των σκύλων.

Ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας της Βρετανίας (UKHSA) ανακοίνωσε ότι σε 64 από τις 92 περιπτώσεις που εξετάστηκαν, είτε οι οικογένειες είχαν σκύλο, είτε τα παιδιά είχαν επαφή με σκύλους. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι τυχαίο, καθώς στη χώρα είναι πολλές οι οικογένειες με κατοικίδιο.

Το σενάριο, είναι η αλήθεια, φαντάζει ακραίο, όμως επειδή μιλάμε για παιδιά πρέπει να ελεγχθούν τα πάντα.

Επομένως, πολύ καλά κάνουν και το ψάχνουν…

Πηγή: instanews.gr