Τα κρυφά κρούσματα κορωνοϊού της μετάλλαξης Όμικρον, προβληματίζουν τους ειδικούς οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στο πιο δύσκολο από πλευράς συνολικών κρουσμάτων κύμα της πανδημίας, καθώς χιλιάδες τουρίστες που βλέπουν το self-test τους θετικό, δεν το δηλώνουν.

Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στα νησιά είναι τρεις, ακόμα και τέσσερις κάποιες μέρες, φορές μεγαλύτερος επισημαίνει ο καθηγητής Τζανάκης μιλώντας στο Mega.

«Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, είναι περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται γιατί φταίμε εμείς οι ίδιοι. Υπάρχει πολύς κόσμος που κάνει ένα self-test και δεν το δηλώνει πουθενά ότι είναι θετικός και δεν ξέρει κανείς τι έχει γίνει», λέει η Ματίνα Παγώνη η οποία επιμένει στη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Τα μοντέλα των ειδικών δείχνουν ότι τα στελέχη της Όμικρον θα μολύνουν μέχρι και το 60% του πληθυσμού, δημιουργώντας ένα τείχος ανοσίας.

Πηγή: instanews.gr

Προηγούμενο άρθρο“Ο δημος Σάμης πρέπει και θα παραμείνει αυτόνομος”
Επόμενο άρθροΥπουργείο Πολιτισμού: ταξιδεύουμε στην Κεφαλονιά, για να επισκεφθούμε την Αρχαιολογική Συλλογή Σάμης (εικόνες)