Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού: Περπάτησαν από την Γέφυρα μέχρι το Θέατρο (pics+video)

Με αφορμή την 25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κεφαλλονιάς και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεφαλλονιάς σε συνεργασία με την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ διοργάνωσαν συμβολική περιπατητική διαδρομή,  από την αρχή της Γέφυρας Δεβοσέτου από την πλευρά του Δράπανου και ως σημείο τερματισμού το Δημοτικό Θέατρο.

Η 25η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Με την δράση αυτή στοχεύουμε να περάσουμε μήνυμα σε όλες τις γυναίκες ότι πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στην ζωή τους, να αγαπήσουν και να φροντίσουν περισσότερο τον εαυτό τους.

Έξω από το Δημοτικό Θέατρο τους περίμεναν, ο αντιδήμαρχος κ. Βαγ. Κεκάτος, ο Διοικητής του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου κ. Δημ. Δημουλιός, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ., Σοδία Ζαφειράτου και η Χειρούργος κ. Στ. Θεοτοκάτου, οι οποίοι και χαιρέτησαν την εκδήλωση.

Εντύπωση προκάλεσε η ομιλία της κ. Θεοτοκάτου η οποία αναφέρθηκε για τον καρκίνο του μαστού, συστήνοντας να αποφεύγουν το ίντερνετ γιατί παραπληροφορεί, να κάνουν συχνότερα τεστ, όχι μόνο κάθε δυο χρόνια, η θνησιμότητα στον καρκίνο του μαστού παραμένει ίδια, μόνο η έγκυρη διάγνωση σώζει, οι τοπικοί γιατροί στην Κεφαλονιά δεν έχουν την εμπειρία του του μαστού να είμαστε ξεκάθαροι μπορούν όμως να σας κατευθύνουν, θα πρέπει να πηγαίνετε σε κέντρα μαστού. Είπε πολλά η κ. Θεοτοκάτου που προβλημάτισαν όσες γυναίκες την παρακολούθησαν.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr