Παγκόσμια ημέρα του βιβλίου: Με επιτυχία η εκδήλωση στο Ληξούρι (pics)

Χτες το βράδυ, στο κατάμεστο, από κόσμο , αμφιθέατρο του Α’ Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιηθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση για το βιβλίο. Μιά συνδιοργάνωση της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, με αφορμή την αυριανή παγκόσμια ημέρα του βιβλίου και των πνευματικών δικαιωμάτων. Την εκδήλωση στήριξε και ο Χαράλαμπος Μουρελάτος με το Βιβλιοπωλείο “Happy House”.

Στην είσοδο του αμφιθεατρου υπήρχε έκθεση πολιτικού βιβλίου. Βιβλία για την χούντα, τον φασισμό, την λογοκρισία…

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν η κα Αννεκε Ιωαννάτου και ο κ. Διονύσης Ελευθεράτος. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στον ρόλο του πολιτικού βιβλίου, στην χούντα αλλά και στην λογοκρισία του βιβλίου.

Η κα Μαρία Καμινάρη επιμελήθηκε μιά πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετικά με την λογοκρισία κατά τα χρόνια της χούντας. Ελευθερία του λόγου εκείνα τα χρόνια ούτε για αστείο. Βιβλία αποσύρθηκαν από τα ράφια των βιβλιοπωλείων, θεατρικά έργα, συναυλίες και γενικά ο τομέας του Πολιτισμού και της γνώσης δέχτηκε μεγάλο πλήγμα κατά τις εποχές εκείνες.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Διονύση Φραγκόπουλο να παίρνει την θέση του στο πιάνο και να τραγουδά πολιτικά τραγούδια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Βουλευτής κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κατσιβέλης, παλιοί Δημάρχοι της Παλλικής κ.α.

Αριστέα Χαριτάτου

           

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr