Παιχνίδια θανάτου στην “φυλασσόμενη” από τον Δήμο παραλία του Ναυαγίου (φωτο)

Ο νεαρός και εύσωμος τουρίστας έχει σκαρφαλώσει στην σκουριασμένη και επικίνδυνη να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή αντένα του “Παναγιώτη”, του πλοίου της παραλίας του ναυαγίου, ρισκάροντας την ζωή του και πιθανόν και άλλων επισκεπτών, στην φυλασσόμενη, υποτίθεται, από τον Δήμο παραλία του Ναυαγίου, που όμως δεν τηρείται κανένας κανόνας ασφαλείας.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το zantereport, φαίνεται ξεκάθαρα ότι πολλοί επισκέπτες, μόλις βγουν στην παραλία, δεν τηρούν κανέναν απολύτως μέτρο ασφαλείας, γιατί κανείς δεν τους το επιβάλλει και προφανώς για αυτό δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη ούτε οι καπετάνιοι των πλοιαρίων που τους μεταφέρουν εκεί, ούτε οι tour operattors, ούτε οι επιχειρηματίες του νησιού, ούτε το Λιμενικό ούτε κανείς άλλος, παρά μόνον ο Δήμος, ο οποίος μάλιστα με έγγραφό του έχει διαβεβαιώσει το Λιμεναρχείο ότι η παραλία πληροί τις προϋποθέσεις για προσέγγιση και ισχυρίζεται πως έχει “φροντίσει” για την σήμανση και την παρουσία υπαλλήλου ο οποίος επιτηρεί τους επισκέπτες και φροντίζει για την ασφάλεια της δικής τους αλλά και του ναυαγίου. Κάτι που από τις εικόνες διαψεύδεται περίτρανα.

Η πρόσβαση στο πλοίο απαγορεύεται και γι΄αυτό το λόγο έχουν τοποθετηθεί σχοινιά γύρω του, τα οποία όμως πολλοί επισκέπτες τα αγνοούν, όπως αγνοούν και τις υποδείξεις των καπετάνιων των ημερόπλοιων, να μην παραβιάζουν τους περιφραγμένους χώρους και να μην ανεβαίνουν στο πλοίο και να μην προκαλούν φθορές.

Το ίδιο συμβαίνει και σε επικίνδυνα σημεία κοντά στα βράχια, όπου είναι πιθανόν να γίνουν κατολισθήσεις όπως συνέβη πριν δύο χρόνια.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες των σκαφών και των πλοιαρίων που μεταφέρουν κόσμο στο νησί, προσπάθησαν, χωρίς να έχουν καμία απολύτως υποχρέωση, να καλύψουν το κενό που έχει αφήσει εδώ και εβδομάδες ο Δήμος, βάζοντας δικό τους άνθρωπο να επιβλέπει, όσο μπορεί, την παραλία.

Το βασανιστικό ερώτημα που τίθεται και το οποίο υποχρεούται να απαντήσει ο Δήμος είναι τι θα γίνει εάν στο Ναυάγιο συμβεί ατύχημα, το οποίο όπως φαίνεται και από τις φωτό που δημοσιεύει το zantereport, από θαύμα δεν έχει συμβεί; Η ανευθυνότητα και σε αυτό το θέμα του Δήμου, είναι τεράστια και απολύτως ζημιογόνα για την Ζάκυνθο και τον τουρισμό, πόσω δε μάλλον στην πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Από τον Δήμο ισχυρίζονται ότι στην παραλία υπάρχει από σήμερα, όλως τυχαίως, υπάλληλος της εταιρείας που ανέλαβε την φύλαξη της παραλίας του Ναυαγίου.

Υπενθυμίζεται ότι η παραλία του Ναυαγίου παραμένει αφύλακτη, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του Δήμου και τις… πανηγυρικές ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις της 9ης Ιουλίου, για ανάθεση της φύλαξης σε ιδιωτική εταιρεία έναντι 4.960 για δύο μήνες, η οποία θα είχε  άνθρωπο, προφανώς εκπαιδευμένο και καταρτισμένο σχετικά, από τις 9.00 το πρωί μέχρι και τις 5.00 το απόγευμα που θα ενημέρωνε τους επισκέπτες για τις ζώνες της παραλίας, εντός των οποίων θα μπορούν να κινούνται και θα είναι υπεύθυνος για την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας τόσο στην στεριά όσο και στην θάλασσα.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

Ανδρέας Παπαδημητρίου

πηγή: zantereport.gr