Παναγής Γαλιατσάτος: “Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων-Πιθανή η χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου στο γενικό πληθυσμό” (βίντεο)

Για την τέταρτη δόση, αλλά και την Όμικρον 2 μίλησαν καθηγητές τονίζοντας το πιο πιθανό είναι η τέταρτη δόση να γίνει και στον γενικό πληθυσμό. Άλλωστε έχει ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζεται το έδαφος για την ενισχυτική δόση, καθώς όλο και περισσότεροι ειδικοί μιλούν γι΄αυτή. Την ίδια ώρα όλο και περισσότερες ελληνικές μελέτες εξετάζουν τα πλεονεκτήματά της, τονίζοντας πως μία έξτρα δόση θα μας βρει πιο προετοιμασμένους το φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια.

Ο κ. Γαλιατσάτος επεσήμανε πως όλος ο κόσμος έχει επαναπαυθεί μετά την άρση των μέτρων, και ειδικά την άρση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

«Κυριαρχεί η όμικρον 2, και βλέπουμε ότι στις ΜΕΘ δεν έχουμε ασθενείς με κορωνοϊό. Όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση να την κάνει. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις ΗΠΑ, έχει παρατηρηθεί ότι οι καινούριες παραλλαγές προκύπτουν από τους ανεμβολίαστους. Εάν μας έρθει και άλλο κύμα πανδημίας, θα πρέπει να κάνουμε και 4η δόση», ανέφερε αρχικά.

«Σε 3-4 βδομάδες θα γνωρίζουμε εάν θα χρειάζεται να κάνουμε την 4η δόση. Έχουμε μία θεραπεία που μας βοηθάει, το εμβόλιο, αλλά το θέμα είναι τα εμβόλια. Πιθανότατα να χρειαστεί να κάνουμε ένα εμβόλιο», κατέληξε λέγοντας ο κ. Γαλιατσάτος.

Δείτε τοπ βίντεο της συνέντευξης εδώ

Πηγή: thebest.gr