Πανελλήνιες 2019: Επανέρχονται οι Δέσμες – Ελάχιστοι θα μπουν στα Πανεπιστήμια μόνο με το απολυτήριο

Το σύστημα των Δεσμών επαναφέρει το υπουργείο Παιδείας με το νέο σχέδιο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι μαθητές θα εξετάζονται στα ίδια μαθήματα δυο φορές. Μια τον Μάϊο για το απολυτήριο και μια τον Ιούνιο για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σύμφωνα με την Καθημερινή, ειδικοί επισημαίνουν ότι τίθεται σε κίνδυνο το αδιάβλητο των εξετάσεων αφού οι εξετάσεις για το απολυτήριο θα είναι σε διαφορετικά θέματα για κάθε ομάδα σχολείων.

Την πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος για τις Πανελλήνιες το 2020 δηλαδή, δεν θα μετράει ο βαθμός του απολυτηρίου στον υπολογισμό των συνολικών μονάδων κάθε υποψηφίου για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Ο βαθμός θα μετράει από τις Πανελλαδικές του 2021 αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος υπολογισμού των μορίων.

Ποια είναι τα νέα στοιχεία σε σχέση με την προηγούμενη εξαγγελία για το νέο σύστημα των Πανελληνίων:

1) Καταργείται το 5ο εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλαδικές, δηλαδή οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν τις σχολές ενός μόνο Επιστημονικού Πεδίου.

2) Οι υποψήφιοι θα έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν σχολές ενός μόνο Επιστημονικού πεδίου αλλά δεν υπάρχει η κατανομή σχολών σε πεδίο.

3) Τα Λατινικά γίνονται μάθημα επιλογής που ΔΕΝ εξετάζεται στις Πανελλαδικές.

4) Η πρώτη κατάθεση μηχανογραφικού δελτίου από το τέλος της Β Λυκείου μετατίθεται στις αρχές της Γ Λυκείου.

Αναδημοσίευση από www.newsit.gr