Πανελλήνιες 2023: Αιφνιδιαστική αλλαγή – Ένας επιπλέον χρόνος για την πιο δημοφιλή σχολή

Αυξάνεται η διάρκεια φοίτησης σε μία από τις πιο δημοφιλείς σχολές της Ελλάδας, με τον νέο νόμο που έφερε το υπουργείο Παιδείας και ψηφίστηκε. Τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι αλλά και οι φοιτητές.

Διχάζει η απόφαση της Νίκης Κεραμέως να αλλάξει τα δεδομένα στις πλέον δημοφιλείς σχολές της Ελλάδας, τις λεγόμενες καθηγητικές σχολές. Δηλαδή, σε όσες οι απόφοιτοι έπαιρναν μαζί με το πτυχίο και την παιδαγωγική επάρκεια, όπως για παράδειγμα η Φιλοσοφική Αθηνών, αλλά και οι Φυσικοί, Μαθηματικοί και λοιπές σχολές.

Αυτή η μεγάλη αλλαγή, φέρνει και νέα δεδομένα για τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2023 που πλέον πρέπει να βάλουν και έναν επιπλέον παράγοντα στη λίστα, σύμφωνα με την οποία θα φτιάξουν το Μηχανογραφικό τους.

Πιο αναλυτικά, οι φοιτητές δεν θα παίρνουν στο εξής τη διδακτική-παιδαγωγική επάρκεια αυτόματα με τη λήψη του πτυχίου, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Αντίθετα, θα πρέπει να παρακολουθούν επιπλέον ειδικό πρόγραμμα, που θα διαρκεί δύο ακαδημαϊκά εξάμηνο -έναν χρόνο δηλαδή, για να μπορέσουν να εργαστούν σε σχολεία.

Σε αντίθετη περίπτωση, μπορούν να αρκεστούν στο πτυχίο του Μαθηματικού ή του Φυσικού, και να ασχοληθούν στη συνέχεια με άλλους τομείς. Ωστόσο, τεράστια αλλαγή έχει η Φιλοσοφική Σχολή, που ως επί το πλείστον οι απόφοιτοι μεταπηδούσαν στην Εκπαίδευση.

Πηγή: xristika.gr