Πάνω από 4.000 κρούσματα περιμένουμε σήμερα

Περαιτέρω αύξηση θα σημειώσουν σήμερα τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι λοιμώξεις που θα αναδείξουν τα τεστ που έχουν διενεργηθεί σε όλη την επικράτεια το τελευταίο 24ωρο αναμένεται να εκτοξεύσουν τον αριθμό των κρουσμάτων σε άνω των 4.000, ενώ χθες “έκλεισαν” στα 3.937.

Η πορεία είναι αναμενόμενη καθώς όλη την τελευταία εβδομάδα (με εξαίρεση την Κυριακή, οπότε διενεργήθηκε μικρός αριθμός τεστ), οι λοιμώξεις παρουσίασαν αριθμούς άνω των 3.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κρούσματα άνω των 4.000 δεν έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα από τις 24/8, οπότε είχαν καταγραφεί 4.608 κρούσματα, στην κορύφωση της πανδημίας το καλοκαίρι.

Η τάση, τόσο στις ημερήσιες μολύνσεις, όσο και στον δείκτη θετικότητας, αναμένεται να είναι αυξητική από τώρα και στο εξής, όπως λένε πολλοί επιστήμονες, ενώ ορισμένοι μελετώντας την εξέλιξη της πορείας των λυμάτων, όσο και τα ειδικά μαθηματικά μοντέλα, έχουν κάνει λόγο και για 4.800 έως 5.000 ημερήσια κρούσματα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Η αύξηση των κρουσμάτων, ωστόσο, δεν ανησυχεί εάν αυτή δεν συνοδεύεται από παράλληλη αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, αλλά και των θανάτων. Ωστόσο, δεν αποκλείεται αυτοί οι τόσο “ευαίσθητοι” δείκτες να επηρεαστούν το επόμενο διάστημα, καθώς τα ποσοστά των εμβολιασμών, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα που “βράζει”, είναι ιδιαίτερα χαμηλά.

Πηγή: newsit.gr