Παρ’ολίγον τραγωδία στα 5.000 πόδια: Αλεξιπτωτιστής έμεινε κρεμασμένος στον αέρα έξω από C-130 για δύο λεπτά (βίντεο)

Κατάφεραν να τον τραβήξουν μέσα στο αεροπλάνο τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων

Παρ’ ολίγον τραγωδία σημειώθηκε σήμερα με Έλληνα αλεξιπτωτιστή, ο οποίος κρεμόταν για περίπου 2 λεπτά από C-130.

Όλα ξεκίνησαν όταν το C-130 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας κατά τη διάρκεια άσκησης των Ειδικών Δυνάμεων στην Κύπρο. Όταν έφτασε στα 5.000 πόδια, άναψε πράσινο φως για τη ρίψη αλεξιπτωτιστών με στατικό ιμάντα.

Ο πρώτος εκ των 40 αλεξιπτωτιστών έπεσε στο κενό από την πλαϊνή πόρτα του αεροσκάφους. Ωστόσο, ο ιμάντας δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο, με συνέπεια ο άντρας να μείνει κρεμασμένος στον αέρα, σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος, καθώς αυτό είναι το μήκος του ιμάντα.

Ο αλεξιπτωτιστής δεν έχασε το θάρρος του και προσπάθησε να ξεμπλοκάρει το αλεξίπτωτο, ενώ τον κρατούσε ο κρίκος ασφαλείας που συνδέει τον ιμάντα με τον σάκο του αλεξιπτώτου. Τελικά, με αστραπιαίες κινήσεις, οι άλλοι αλεξιπτωτιστές που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, τον τράβηξαν μέσα και απέτρεψαν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα βραβεύσει τα στελέχη που συμμετείχαν στην επιχείρηση αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης καθώς και όλο το πλήρωμα του αεροσκάφους με τους κυβερνήτες.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Πηγή: pronews.gr