Παραλίες: 109 ακατάλληλες για κολύμβηση σε όλη την Ελλάδα (λίστα)

Μικροβιακές μετρήσεις σε παραλίες όλης της Ελλάδας πραγματοποίησε το ΠΑΚΟΕ τον Μάιο και τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών μετρήσεων, 109 παραλίες κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στην παρακάτω λίστα:

Αττική: Στην επαναληπτική δειγματοληψία που έγινε στις 16/7/20 σε νερά κολύμβησης στις παρακάτω αναφερόμενες παραλίες διαπιστώθηκε ότι από τα 16 δείγματα τα 7 δηλαδή ποσοστό που αγγίζει το 45% είναι ακατάλληλα για κολύμβηση.

Η διαφορά από τις μελέτες του Μαΐου οφείλεται αφενός στην αύξηση των κολυμβητών και αφετέρου στις υψηλές θερμοκρασίες του Ιουλίου (30-35°C)

Αττική: Οι 7 παραλίες που είναι ακατάλληλες για κολύμβηση (πίνακας)

Αντίκυρα έως Γαλαξίδι: Από τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 15/6, προέκυψε ότι οι 11 παραλίες από τις 45 είναι ακατάλληλες για κολύμπι.

ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε άφοβα από Αντίκυρα μέχρι το Γαλαξίδι

Λιβανάτες έως Βόλο: 30 παραλίες από τις 72 κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν την περίοδο από 19 έως 25/5.

Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε άφοβα από Λιβανάτες μέχρι Βόλο

Σαλαμίνα έως Καλαμάτα: Οι μετρήσεις έγιναν στις 25/5 σε 52 σημεία της Σαλαμίνας. Το 61,54%, δηλαδή οι 32 παραλίες, κρίθηκαν κατάλληλες, ενώ το 38,46%, δηλαδή οι 20 παραλίες, κρίθηκαν ακατάλληλες. Σε ότι αφορά τη Μεσσηνία, έγιναν μετρήσεις στις 21 και 26/5, το 70% των παραλιών, δηλαδή οι 14, κρίθηκαν κατάλληλες, ενώ οι υπόλοιπες 6 κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι.

ΠΑΚΟΕ: Που να κολυμπήσετε άφοβα σε Σαλαμίνα και Καλαμάτα

Κόρινθος έως Πάτρα: Το 62,24% , δηλαδή οι 52 παραλίες, κρίθηκαν κατάλληλες για κολύμπι ενώ το 30,76%, δηλαδή οι 16 παραλίες κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι.

Παραλίες: 16 ακατάλληλες για κολύμβησης από Κόρινθος έως Πάτρα

Κέχριες έως Παράλιο Άστρος: Σύμφωνα με τις αναλύσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 18/6, 38 παραλίες θεωρήθηκαν κατάλληλες για κολύμπι, ενώ 8 θεωρήθηκαν ακατάλληλες.

Πού να κολυμπήσετε άφοβα από τις Κεχριές μέχρι το Παράλιο Άστρος

Μέθανα έως Πόρο: Οι 33 παραλίες κρίθηκαν κατάλληλες και οι 11 ακατάλληλες για κολύμπι.

ΠΑΚΟΕ: Πού να κολυμπήσετε άφοβα από Μέθανα έως Πόρο

Αίγινα: Οι 6 από τις 37 παραλίες κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι

Αίγινα: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε με ασφάλεια 

Λουτρόπυργος έως Λουτράκι: Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις 14/5 έως τις 14/6 και βρέθηκε ότι το 71,87%, δηλαδή οι 46 παραλίες, είναι κατάλληλες για κολύμπι, ενώ οι υπόλοιπες 18 είναι ακατάλληλες.

ΠΑΚΟΕ: Που να κολυμπήσετε άφοβα από Λουτρόπυργο μέχρι Λουτράκι (λίστα)

Πηγή: aftodioikisi.gr