Παραλίες «υγειονομικές βόμβες»! Αποκλειστικό ρεπορτάζ του Live News αποκαλύπτει το όργιο αυθαιρεσίας

Αθάνατη ελληνική “μαγκιά”! Το Live News αποκαλύπτει το… χρυσό παιχνίδι με τις ξαπλώστρες και τα ποτά σε ελεύθερες παραλίες. Οι “λειψές” αποδείξεις και οι “μαγικές” ξαπλώστρες που… εξαφανίστηκαν μετά το ρεπορτάζ. Κανόνες υγιεινής ούτε για αστείο και έλεγχος από τις Αρχές.

Με τον καιρό να έχει… τρελαθεί και να “ετοιμάζει” μέχρι και 40άρια το σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες στην Ελλάδα το ερχόμενο Σάββατο, 16.05.2020.

Σαφής στόχος να μην υπάρξει συνωστισμός… χωρίς σχέδιο από τους πολίτες που θα θελήσουν να φτάσουν στις παραλίες για να δροσιστούν.

Η απόφαση πάρθηκε χθες, με την Πολιτική Προστασία να δίνει σαφείς οδηγίες και αυστηρούς κανόνες για το πώς θα λειτουργήσουν.

Μεταξύ αυτών και το… απαγορευτικό σε μουσική, ποτά και delivery, ενώ ο μέγιστος αριθμός λουομένων θα είναι 40 άτομα ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα, η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες στα 4 μέτρα και ανά ομπρέλα θα υπάρχουν μέχρι και 2 ξαπλώστρες.

Θα τηρηθούν όμως όλα αυτά; Οι Αρχές ελπίζουν πως ναι -και μάλιστα έχουν ήδη προειδοποιήσει πως θα γίνονται έλεγχοι και θα επιβάλλονται πρόστιμα- ωστόσο τα… προεόρτια δείχνουν κάτι διαφορετικό.

Η εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης, 14.05.2020, ένα άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δείχνει πως κάποιοι… δεν βάζουν με τίποτα μυαλό!

Και ξαπλώστρες και ποτά και αποδείξεις… λειψές!

Όλα έγιναν σε ελεύθερη παραλία στην Βάρκιζα, όπου η τηλεοπτική εκπομπή βρέθηκε χθες για τις ανάγκες του ρεπορτάζ και η ρεπόρτερ αντιμετώπισε μια κάποια… εχθρική συμπεριφορά από ανθρώπους που διατηρούν κάποιες καντίνες. Σε μία από αυτές, ένας άνθρωπος νοικιάζει κανονικά ξαπλώστρες ενώ δεν έχει άδεια καθώς η παραλία είναι ελεύθερη και όπως προαναφέραμε θα ανοίξουν μόνο οι οργανωμένες, ενώ πουλάει και ποτά (σ.σ. κάτι που επίσης θα απαγορεύεται).

Το Live News βρέθηκε και σήμερα στο σημείο, όπου ο άνθρωπος αυτός χρεώνει 3 ευρώ για τις ξαπλώστρες τις οποίες μάλιστα… ο πελάτης παίρνει μόνος του και τις τοποθετεί όπου θέλει, αρκεί να είναι στο οπτικό τους πεδίο.

Μετά τις ξαπλώστρες, το πρόγραμμα είχε κάποια κοκτέιλ και νερά, για τα οποία ζητήθηκαν από τους ρεπόρτερ της εκπομπής 15 ευρώ.

Η απόδειξη δόθηκε, αλλά έγραφε… 4 ευρώ και 40 λεπτά! Η χρέωση για τις τρεις ξαπλώστρες… δεν υπάρχει. Πολύ απλά γιατί η καντίνα φροντίζει τα χρήματα να είναι αφορολόγητα…

παραλίες

Φυσικά οι ξαπλώστρες δεν καθαρίζονταν από τους ιδιοκτήτες της καντίνας πριν χρησιμοποιηθούν από τους επόμενους πελάτες και κάπως έτσι τα μέτρα προστασίας και υγιεινής πηγαίνουν… βόλτα!

Το Live News ενημέρωσε ως όφειλε τον δήμο και τις αρμόδιες Αρχές και στο σημείο έφτασαν κλιμάκια για ελέγχους. Αποτέλεσμα; Να… εξαφανιστούν οι ξαπλώστρες μετά από λίγη ώρα!

Αυτή ήταν η εικόνα πριν το ρεπορτάζ

παραλίες

Κι αυτή η εικόνα μετά το ρεπορτάζ, με τις ξαπλώστρες… εξαφανισμένες!

παραλίες

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις παραλίες

Πηγή: Live News.

Πηγή: newsit.gr