Παρέλαση με μάσκες και… χρονόμετρο: Θα διαρκέσει μία ώρα

η παρέλαση θα γίνει φέτος κανονικά, ή γι’ ακρίβεια θα γίνει αλλά με αυστηρά μέτρα. 

Στη Θεσσαλονίκη ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες και ο σχεδιασμός για την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τον εορτασμό του Πολιούχου του Αγίου Δημητρίου, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα γίνει η μαθητική παρέλαση.

Να σημειώσουμε επίσης ότι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν καλέσματα για εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου σε σημεία της Θεσσαλονίκης όπως στο άγαλμα της γυναίκας της Πίνδου από άτομα που τάσσονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η παρέλαση θα διαρκέσει ακριβώς μια ώρα

Την περασμένη Τετάρτη 20/10 πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο σύσκεψη για τη συμμετοχή των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων στη στρατιωτική παρέλαση και όπως σύμφωνα με πληροφορίες φέτος η παρέλαση θα διαρκέσει ακριβώς μία ώρα λόγω του κορωνοϊού. Συνεπώς, θα παρελάσουν λιγότερα τμήματα. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρηθούν δεν είναι επισήμως γνωστά. Βεβαίως, η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη.

Το εορταστικό πρόγραμμα της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έχει ανακοινώσει το εορταστικό πρόγραμμα του Αγίου Δημητρίου καθώς και τη λιτάνευση των ιερών εικόνων της εκκλησίας και της Παναγίας «ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΗΣ» όπως και την τέλεση του πανηγυρικού αρχιερατικού συλλείτουργου προεξάρχοντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου το πρωί της 26ης Οκτωβρίου στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Από την περασμένη εβδομάδα έχει στηθεί η εξέδρα των επισήμων που θα παρακολουθήσουν την παρέλαση έχει γίνει πρόβα και έχουν ανακοινωθεί και οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η ανακοίνωση της τροχαίας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

«Κατά τις ώρες 07.30-16.00 λόγω της Γενικής Δοκιμαστικής Παρέλασης των Μηχανοκίνητων Τμημάτων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ν. Μουδανιών, στο τμήμα της από τη Νέα Αερογέφυρα Θέρμης (Οδός Προφήτη Ηλία) μέχρι την Αερογέφυρα Ρυσίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας».

Τι λένε οι «ειδικοί»

Οι «ειδικοί» συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι οι εορτασμοί και οι παρελάσεις θα φέρουν αύξηση κρουσμάτων, βεβαίως να σημειώσουμε εδώ ότι δεν έδειξαν την ίδια «ευαισθησία» για τις συγκεντρώσεις των Πακιστανών, ή για το gay pride.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος εξέφρασε τον προβληματισμό και την αντίθεσή του αναφορικά με τους εορτασμούς καθώς εκτιμά πως θα προκαλέσουν «έκρηξη» των κρουσμάτων.

Όπως δήλωσε η έξαρση της νόσου σε συνδυασμό με τις συγκεντρώσεις θα προκαλέσουν εκτόξευση των κρουσμάτων αντίστοιχη με του περσινού Νοεμβρίου κατά συνέπεια τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στη νοσηλεία ασθενών. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αυτή την εποχή «δεν έχουμε κλίνη στη ΜΕΘ είμαστε στο 100%.Έρχονται για παράδειγμα 10 άρρωστοι στο Παπανικολάου που θέλουν διασωλήνωση. Τι θα κάνουμε; »

Πηγή: pronews.gr