Πάστρα: Έληξε η κατάληψη στο Λύκειο-Δόθηκαν υποσχέσεις-Τι λένε οι μαθητές

Μετα και την παρουσια στον χωρο αντιδημαρχου, κυριου Τσιλιμιδου,  τα παιδια πηρανε καποιες υποσχεσεις για μερικα απο τα αιτηματα τους, σε ενα σχολειο

το οποιο δυστηχως παρουσιαζει επι χρονια τρομερα προβληματα, και εχουμε και ενα κειμενο των  μαθητων  πανω στην αποφαση τους σημερα για την ληξη της καταληψης!

Ευχομαστε την γρηγορη επιλυση οσων απο τα προβληματα υπαρχουν, και ο συλλογος γονεων και κηδεμονων του Λυκειου  οπου και οπως μπορει  θα τους συμπαραστεκεται!

Το κειμενο εχει ως εξης!

Οι μαθητές του Λυκείου Παστρας μετά τον αγώνα που δώσαμε για να διεκδικήσουμε πράγματα τα οποία είναι αυτονόητα στα περισσότερα σχολεία της χωρας αποφασισαμε με ωριμότητα την λήξη της κατάληψης αύριο Τρίτη 29/09/2020.Αυτο δεν σημαίνει ότι θα παψουμε να διεκδικούμε πράγματα για το σχολείο μας. -Το μόνο αίτημα το οποίο ικανοποιήθηκε είναι για τον έλεγχο της βιντεοσκόπησης.Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι διαχωρίζουμε την θέση μας από το γυμνασίου της Παστρας διότι το Λύκειο μας είναι αυτόνομο και δρα ανεξάρτητα από τις αποφάσεις του Γυμνασίου.Δεν θα μας φιμώσουν και μέχρι το τέλος θα κοινοποιούμε ότι οι κάμερες πρέπει να αποχωρήσουν από το σχολικό χώρο.

-Υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις μέσα στο μιντιακο χωρο για τους σκοπούς και τις προσωπικότητες των ατόμων που απαρτιζαν την κατάληψη.Εχουμε να αναφέρουμε ότι οι γονείς πρέπει να είναι σύμμαχοι μας στον κοινό αγώνα των διεκδικήσεων για να ένα καλύτερο και σύγχρονο σχολείο.Η λασπολογία εις βάρος μαθητών του σχολείου μας για το ήθος και τις πρόθεσης μας έφερε σε δυσμενή θέση το δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους.Χρεος του κάθε γονέα είναι να στήριξη τα αιτήματα μας για ένα καλύτερο σχολείο με καινούργιες υποδομές και επαρκή δυναμικό προσωπικό!!! 

-Καλουμε την περιφέρεια και τον δήμαρχο μας σε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και να θέσουμε στο τραπέζι τα αιτήματα μας για ανάσυρση των υπο διάλυση προκάτ από το περασμα του χρόνου.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η ανέγερση μιας σχολικής μονάδας ειναι δύσκολη αλλά θα μπορούσαν να αντικατασταθουν τα υπάρχοντα προκάτ με καποια καινούργια. Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας. Μην ξεχνάτε τίποτα δεν πάει χαμένο όλοι μαζί με τον αγώνα μας και τις μάχες μας χτίζουμε το δρόμο για το αυριο
Πηγή: https://porosnews.blogspot.com/