Πάτρα- Άγιος Ανδρέας: Τι είναι η μαγνητική καρδιάς και ποιους αφορά- Το νέο μηχάνημα που σώζει ζωές

Μέχρι τώρα δεν γινόταν στα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 

Μαγνητική καρδιάς θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πλέον Καρδιοπαθείς ασθενείς που τη χρειάζονται, στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, στην Πάτρα.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η διευθύντρια του Ακτινολογικού του γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Άννα Φατούρου, «η μαγνητική τομογραφία καρδιάς είναι μία σημαντική απεικονιστική τεχνική για τη διάγνωση καρδιαγγειακών παθήσεων. Η  επεξεργασία των εικόνων που λαμβάνονται γίνεται με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού εγκατεστημένου σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Πρόκειται για μια μη  επεμβατική, αναίμακτη απεικονιστική εξέταση η οποία δεν εκθέτει τον ασθενή σε ιονίζουσα ακτινοβολία.

Οι πληροφορίες που λαμβάνονται είναι εξαιρετικά πολύτιμες με σημαντική συνεισφορά σε πάρα πολλές παθήσεις,  όπως  στην  διερεύνηση της αιτίας  της  καρδιακής ανεπάρκειας,  στις  μυοκαρδίτιδες, τις  μυοκαρδιοπάθειες,  την στεφανιαία νόσο αλλά και σε άλλες σπανιότερες παθήσεις όπως είναι οι  όγκοι καρδιάς ή οι συγγενείς καρδιοπάθειες κλπ.

Μέχρι πρότινος δεν γινόταν  στα δημόσια νοσοκομεία της υγειονομικής μας περιφέρειας. Πολύ σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να την κάνουν πλέον καρδιοπαθείς ασθενείς που τη χρειάζονται, στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα. Θα ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια μαζί την συνάδελφο Κα Ασπασία Ρηγοπούλου.

Κάθε καινούργια εξέταση και μέθοδος είναι προς όφελος των πολιτών. Η επιστήμη εξελίσσεται συνεχώς, ειδικά η  δική μας ειδικότητα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τεχνολογία. Προσπαθούμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις  να  ενημερωνόσαστε ως οφείλουμε, και να γινόμαστε καλύτεροι.

Στην προσπάθειά μας  αυτή στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης  η Διοίκηση της 6ης Υπε,  ο Διοικητής κος Καρβέλης και βεβαίως η Διοίκηση του νοσοκομείου μας  ο κος Θεοδωρόπουλος και ο κος Δημόπουλος.

Στην προσπάθειά μας αυτή,  εκ των ων ουκ άνευ είναι η συνεργασία και η στήριξη της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας  αλλά και η στήριξη της προσπάθειας μας  από την  Πανεπιστημιακή κλινική και τον Καθηγητή  κ. Νταβλούρο. Αντιλαμβανόμαστε  όλοι ότι οτιδήποτε θετικό προκύπτει είναι αποτέλεσμα συλλογικής  εργασίας. Θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας  εαυτό  προς όφελος των πολιτών».

πηγή: thebest.gr