Πάτρα: Εκεί ψάχνουν οι αρχές για την προμήθεια της κεταμίνης που χορηγήθηκε στη μικρή Τζωρτζίνα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας που μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης τις τελευταίες εβδομάδες.

Πιο αναλυτικά, οι Αρχές ψάχνουν πιθανή σύνδεση της κεταμίνης, που οδήγησε στον θάνατο την 9χρονη Τζωρτζίνας, με την φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε η σπιτονοικοκυρά της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Εκείνο που αναζητούν οι επιστήμονες είναι εάν η ουσία αυτή υπάρχει σε οποιαδήποτε μορφή σε κάποιο από τα φάρμακα της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού, Ευγενίας Κούτρα, η οποία πέθανε σε ηλικία 69 ετών τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σημειώνεται πως η θανούσα λάμβανε πλήθος φαρμάκων για την αντιμετώπιση των σοβαρών νευρολογικών ασθενειών της και επειδή η κεταμίνη περιέχεται σε τέτοιου είδους σκευάσματα, αναζητείται πιθανή «διασύνδεση».

Σε επόμενο στάδιο θα διερευνηθεί η πρόσβαση που είχε η κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου, στα φάρμακα και η δυνατότητά της να τα έχει αφαιρέσει από εκείνη όσο ζούσε και την κούραρε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Δευτέρας, ο διοικητής του Παίδων Εμμανουήλ Παπασάβας, υπογράμμισε πολύ προσεκτικά ότι:

«Ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στη μικρή ασθενή είτε αυτούσια, είτε σαν συστατικό άλλου σκευάσματος». Δηλαδή, εκτός του ότι δεν δόθηκε από το νοσοκομείο, το παιδί ενδεχόμενα να το έλαβε και ως «συστατικό άλλου σκευάσματος», ως αυτού που ελάμβανε – για παράδειγμα – η 69χρονη. Φυσικά, αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, η Αστυνομία θα ξεκινήσει κι άλλες έρευνες στον κύκλο της οικογένειας Δασκαλάκη.

Πηγή: instanews.gr