Πάτρα: Έρχονται έξι πορίσματα για τους θανάτους των τριών παιδιών – Στην τελική ευθεία το θρίλερ

Aφορούν το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης που έχει αναλάβει την εξέταση δειγμάτων των τριών κοριτσιών

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγουν τα πορίσματα που ενδέχεται να φέρουν ραγδαίες εξελίξεις.

Τα πορίσματα που αναμένονται είναι έξι και αφορούν το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης που έχει αναλάβει την εξέταση δειγμάτων των τριών κοριτσιών, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης  Βασίλης Λαμπρόπουλος. 

Τα πορίσματα αυτά θεωρούνται και το επιστέγασμα της έρευνας αφού οι καταθέσεις έχουν ολοκληρωθεί. Τις τελευταίες ημέρες κατέθεσαν διασώστες από το ΕΚΑΒ που μετέφεραν την Ιριδα τον Μάρτιο του 2021 από το σπίτι της οικογένειας στο Καραμανδάνειο.

Το πρώτο πόρισμα που αναμένεται είναι αυτό για την ιστολογική εξέταση της Τζωρτζίνας που θα δείξει αν είχε τελικά αγενεσία φλεβοκόμβου, μια εξέταση όμως δύσκολη. Δηλαδή αν είχε την έλλειψη των βηματοδοτών της καρδιάς και είναι δύσκολο να τεκμηριωθεί διότι έχουν κοπεί οι ιστοί και δεν μπορεί αυτό να διαπιστωθεί με σαφήνεια.

Το δεύτερο πόρισμα αφορά τη Μαλένα, το οποίο θα δείξει αν κατά τη νοσηλεία της το 2019 είχε λάβει δηλητήριο στο ΕΛΠΙΣ όπου νοσηλευόταν, γεγονός που από την πρώτη τοξικολογική δεν επιβεβαιώνεται. Οι γιατροί είχαν πει ότι στην τελευταία φάση της είχαν χορηγήσει μόνο αδρεναλίνη για τη φέρουν πίσω στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Έπειτα αναμένεται η τοξικολογική εξέταση της Ίριδας, εξέταση που δεν αναμένεται να φέρει κάποιο αποτέλεσμα αφού ο θάνατός της, αν είναι εγκληματική ενέργεια, θα αποδοθεί μάλλον σε ασφυκτικό θάνατο και όχι τη χορήγηση κάποιας ουσίας.

Επιπλέον, αναμένεται η αιματολογική και τοξικολογική εξέταση στο φιαλίδιο με αίμα που βρέθηκε της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Τέλος, εφόσον διαταχθεί η εκταφή της 9χρονης, θα αναμένονται και τα αποτελέσματα των τριχών που θα ληφθούν από τη σορό της και θα δείξουν αν της χορηγούνταν κάποια ουσία πριν τον θάνατό της.

Τα πορίσματα αυτά θεωρούνται σημαντικά, καθώς σε αυτά θα βασιστούν ενδεχόμενες νέες διώξεις.

Πηγή: pronews.gr