ΠΑΤΡΑ: Καθαρό το ξεχασμένο δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο

Ο έλεγχος τελείωσε. Όλα τα ξεχασμένα δείγματα αίματος της Τζωρτζίνας, που βρέθηκαν στα νοσοκομεία στάλθηκαν για ανάλυση. Μεταξύ αυτών και του Καραμανδανείου. Ιδού τα αποτελέσματα. Κεταμίνη πουθενά. Τα μόνα φάρμακα που βρέθηκαν ήταν αυτά που χορηγούνταν από τους γιατρούς.

Σε κανένα από τα οκτώ φιαλίδια, που η 18η ανακρίτρια είχε ζητήσει να ελεγχθούν για να εξακριβωθεί αν υπήρξε χορήγηση και σε χρόνο προγενέστερο του θανάτου της.

«Ήρθαν τα αποτελέσματα και δείχνουν πως δεν χορηγήθηκε καμία ουσία» είπε ο συνήγορος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος.

Πρώτο και πιο κρίσιμο το -ξεχασμένο σε ψυγείο- φιαλίδιο του Καραμανδάνειου. Είναι το δείγμα που πήραν οι γιατροί στις 8 Απριλίου 2021, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο και το πρώτο της επεισόδιο, μέσα στη νύχτα, στο σπίτι, όπως το είχε περιγράψει η Πισπιρίγκου.

Οι γιατροί απεγνωσμένοι δεν μπορούν να βρουν τι έχει και παίρνουν δείγμα αίματος για να κάνουν εξετάσεις. Ένα χρόνο μετά, αυτό το δείγμα που εντοπίζεται ξεχασμένο στο ψυγείο, βγαίνει καθαρό, χωρίς ίχνος κεταμίνης, με τους ειδικούς να διατηρούν μια επιφύλαξη για το αποτέλεσμα.

«Δεν είναι θέμα παλαιότητας, είναι θέμα συντήρησης κανονικά και αν ήταν ορός ή πλάσμα. Δεν έχει να κάνει με την παλαιότητα ως προς τον χρόνο» εξήγησε η ιατροδικαστής, Ελπίδα Σπανουδάκη.

Οι εξετάσεις που βγήκαν μόλις προχτές είναι πεντακάθαρες με την υποσημείωση όμως ότι:

Το αρνητικό αποτέλεσμα δεν υποδηλώνει απαραίτητα και τη μη λήψη κάποιου φαρμάκου ή άλλης χημικής ουσίας. Η μη ανίχνευση της τυχόν ληφθείσας ουσίας μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια (το είδος του δείγματος, τη ληφθείσα μικρή δόση, το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη λήψη της ουσίας ως τη δειγματοληψία, τις συνθήκες δειγματοληψίας και τη διαθέσιμη μεθοδολογία).

Πηγή: flamis.gr