Στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι βρέθηκαν σημάδια στο πρόσωπο της 6 μηνών Ίριδας, που ενδεχομένως να άφησε στο μωράκι το χέρι που του στέρησε τη ζωή.

Τώρα, γίνεται γνωστό ότι σημάδια βρέθηκαν και στο πρόσωπο της 3,5 ετών Μαλένας!

Στοιχεία που εμπεριέχονται στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα -οι οποίοι χαρακτηρίζουν έγκλημα τους θανάτους των 2 μικρότερων παιδιών της οικογένειας- «δείχνουν» μία γυναίκα.

Για την ακρίβεια, μία γυναίκα που άφησε σημάδια από τα νύχια της στο πρόσωπο της μικρής Μαλένας. Σύμφωνα με το Live News οι ειδικοί μέτρησαν τα νύχια της Μαλένας και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αυτά τα τραύματα στο πρόσωπο δεν προήλθαν από εκείνη. Το παιδί δεν ξυνόταν στον ύπνο του, όπως είχε πει η 33χρονη μητέρα του.

Οι επιστημονικές έρευνες προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω. Τα τραύματα στο στόμα και στη μύτη της Μαλένας προκλήθηκαν όπως διαπιστώθηκε από γυναικεία νύχια, που όπως φαίνεται έκοψαν πρόωρα το νήμα της ζωής της. Ήταν η στιγμή, που το χέρι που μπήκε στο πρόσωπο της Μαλένας, όπως είχε δείξει σε αυτό το σκίτσο ο Γρηγόρης Λέων, της προκάλεσε ασφυξία.

Όσο για τους ανθρώπους που προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδάκι στη ζωή, η έρευνα έδειξε πως τόσο οι γιατροί όσο και οι νοσηλευτές που είχαν πάρει μέρος στις προσπάθειες ανάνηψης φορούσαν γάντια και άρα ήταν αδύνατον να έχουν προκαλέσει εκείνοι αυτά τα σημάδια.

Θυμίζουμε επίσης, ότι έντονο προβληματισμό είχαν προκαλέσει και οι ισχυρισμοί της 33χρονης για το πανάκι που κρατούσε η κόρη της Μαλένα. Στην κατάθεσή της, η 33χρονη ανέφερε πως πήρε το πανάκι από τα χέρια του νεκρού παιδιού της αλλά σε άλλο σημείο τόνιζε πως όταν επέστρεψε με τους γιατρούς η Μαλένα που είχε ήδη πεθάνει είχε γυρίσει θέση και κρατούσε το πανάκι και πάλι στα χέρια της.

Ο ιατροδικαστής, Παντελής Αλεξάνδρου μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS σχολιάζοντας το τελικό πόρισμα.

«Μιλάμε για έναν βίαιο στερητικό θάνατο που έχει προέλθει από εξωτερική ενέργεια. Αυτό το πόρισμα έχει τεκμηριωθεί από τα επιμέρους στοιχεία, από την προανακριτική διαδικασία, τη μελέτη των φακέλων και φυσικά δια της εις άτοπον απαγωγής» ανέφερε ο ιατροδικαστής.

Ερωτηθείς για το πόσα λεπτά χρειάζονται προκειμένου να επέλθει ο θάνατος μέσω της ασφυξίας, απαντά πως δεν είναι ακαριαίος και χρειάζονται μερικά λεπτά.

«Που σημαίνει ότι βλέπεις ένα παιδάκι να χτυπιέται μέχρι να επέλθει ο θάνατος μέσω της καταστολής του κεντρικού νευρικού συστήματος» εξήγησε.

Πηγή: flamis.gr

Προηγούμενο άρθροΑλλάζει η Δημοτική Αστυνομία -Οι αποφάσεις στο υπουργικό συμβούλιο
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: “Είχα περίπου 20 χρόνια νά κάνω μια βόλτα στο όρος Αίνος-Θλίψη μεγάλη ένιωσα όταν μετά από αρκετή ώρα οδήγησης βρέθηκα στη κορυφή” (εικόνες)