Πάτρα: Ο Δήμος ξηλώνει όλες τις κατασκευές που προφυλάσσουν τους καπνιστές από βροχή και αέρα

Συνεργεία του Δήμου Πατρέων πραγματοποίησαν αυτοψία στα Υψηλά Αλώνια, στην Αγίου Νικολάου, στην πλατεία Γεωργίου και στη Ρήγα Φεραίου καλώντας τους καταστηματάρχες να ξηλώσουν κάθε μόνιμη ή μη κατασκευή για την προφύλαξη από την βροχή και τον αέρα. 

Οι περισσότερες κατασκευές τοποθετήθηκαν αφότου εφαρμόστηκε ο αντικαπνιστικός νόμος σε μία προσπάθεια να κρατήσουν και την πελατεία που καπνίζει!

Επιχείρησαν να προσφέρουν στον εξωτερικό χώρο που τους αναλογεί ένα σημείο για να μπορούν να κάθονται όσοι καπνίζουν, τοποθετώντας πέργκολες που έχουν νάυλον ή σταθερούς ανεμοθώρακες.

Ο Δήμος έκρινε πως αυτά αφενός είναι παράνομα, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργούν απαγορευτικά ακόμη και στη διέλευση των πεζών κι αφετέρου, δημιουργείται ένας αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι σε όσους καταστηματάρχες δεν έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν αντίστοιχα, προστατευτικά

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ θα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Διονύση Πλέσσα, ζητώντας την τροποποίηση του κανονισμού λόγω των νέων δεδομένων που έχουν ανακύψει στον κλάδο μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Πηγή: https://www.kontraseolous.gr/