Πάτρα – Θάνατος Ίριδας: Πιθανή η δίωξη σε ένα ακόμα άτομο (Βίντεο)

Σύμφωνα με την εκτίμηση του συνδικαλιστή της Αστυνομίας, Σταύρου Μπαλάσκα σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας, θα υπάρξουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα που θα αφορούν ακόμα ένα άτομο, το οποίο έχει ανάμιξη στον θάνατο της Ίριδας. Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή, Live News στο MEGA, ανέφερε ότι τουλάχιστον για την περίπτωση της μικρής Ίριδας θα απαγγελθούν κατηγορίες για ακόμα ένα άτομο το οποίο έχει εμπλοκή στην υπόθεση της Πάτρας. Όπως διευκρίνισε οι κατηγορίες θα αφορούν την συγκάλυψης της δολοφονίας του μικρού παιδιού.

«Κλειδί» για τον θάνατο της Ίριδας το ματωμένο πανάκι

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών σχετικά με τον θάνατο των δύο κοριτσιών από την Πάτρα καταλήγει στα εξής συμπεράσματα:

-Από το σύνολο των εξετάσεων και αναλύσεων αποκλείστηκε η παθολογική αιτία θανάτου.

-Αποκλείστηκε η δηλητηρίαση.

-Αποκλείστηκε ο θάνατος από οποιοδήποτε άλλο παθολογικό αίτιο.

-Ο θάνατος των δύο παιδιών έχει επέλθει από βίαιο στερητικό μηχανισμό της αναπνοής τους.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στο MEGA, τονίζοντας πως στους θανάτους των δύο κοριτσιών αποκλείστηκαν τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες.

Ιδιαίτερα, στην περίπτωση της Ίριδας το σημείο «κλειδί» ήταν το ματωμένο της πανάκι.

«Το πανάκι ήταν ένα πειστήριο που έχει χρησιμοποιηθεί. Υπάρχει τραύμα στη στοματική κοιλότητα. Εάν επιβεβαιωθεί ότι το πανάκι έφερε καθαρό αίμα, ουσιαστικά δεν υπάρχει άλλη πηγή αιμορραγίας, πουθενά δεν αναφέρεται, αλλά η μόνη πηγή αιμορραγία είναι το τραύμα μέσα στη στοματική κοιλότητα», το οποίο ο κος Λέων εκτιμά πως η αιμορραγία μπορεί να οφείλεται στο ίδιο το πανάκι ή από βίαιη κίνηση.

Όπως τόνισε ο ίδιος, ο ασφυκτικός θάνατος πρώτα προκαλεί έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονορραγία και παράγεται ένα αιματηρό υγρό: «Εάν το πανάκι ποτίστηκε από τα πνευμόνια ή από σταγόνες αίματος της στοματικής κοιλότητας, πρέπει να δούμε ένα η τραχεία είναι καθαρή».

Στην περίπτωση της Μαλένας, μεγάλη σημασία έχουν τα τραύματα που υπάρχουν σε ριζορίνιο και το εντύπωμα στη δεξιά παρειά.

Πηγή: timeline.gr