Πάτρα: Βρέθηκε κάποιος να πάρει τη γέρικη σκυλίτσα που την άφησαν σε κτηνιατρείο για ευθανασία γιατί δεν μπορούσαν να τη φροντίσουν

Ευχάριστα είναι τα νέα, όπως μαθαίνουμε από τους Αδεσποτοι εθελοντες πατρας, για τη γέρικη σκυλίτσα, που πριν από λίγες μέρες κάποιοι την άφησαν σε κτηνιατρείο στην Πάτρα για να της γίνει ευθανασία επειδή δεν μπορούσαν να την προσέχουν πια. Η σκυλίτσα, χάρη στην άμεση κινητοποίηση του κόσμου, βρήκε σπίτι. Κάτι που δεν γίνεται συχνά καθώς οι άνθρωποι δύσκολα υιοθετούν ένα γέρικο ζώο.
Η 15 ετών σκυλίτσα έμενε με μια ηλικιωμένη κυρία, η οποία πλέον είναι κατάκοιτη. Έτσι ήταν αδύνατον να τη φροντίσει. Οι συγγενείς της ηλικιωμένης δεν θέλησαν να την κρατήσουν και επέλεξαν τη λύση της ευθανασίας, κάτι που δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε. Έτσι την πήγαν σε ένα κτηνιατρείο και την άφησαν για να της γίνει ευθανασία.
Η κτηνίατρος όμως δεν προχώρησε σε ευθανασία-κάτι που την τιμάει ιδιαίτερα. Αντίθετα ζήτησε τη βοήθεια των εθελοντών ώστε να προσπαθήσουν να βρουν από κοινού μια λύση. Να βοηθήσουν ώστε το ζώο να ζήσει.
Τα πράγματα φυσικά δεν είναι εύκολα σε μια τέτοια περίπτωση. Όπως είπαμε, δύσκολα βρίσκεται σπίτι σε ένα τόσο μεγάλο σε ηλικία ζώο. Οι περισσότεροι φοβούνται το γεγονός ότι θα τους πεθάνει σύντομα. Αυτό όμως πρέπει να τους δίνει το έναυσμα να του ανοίξουν τις πόρτες του σπιτιού τους. Ώστε να του προσφέρουν μια τέλεια ζωή και να φύγει ευτυχισμένο. Υπέρτατη πράξη φιλοζωίας.
Όμως πάντα γίνονται τα θαύματα. Η κινητοποίηση όλων έφερε πολύ γρήγορα και απρόσμενα καλά αποτελέσματα. Καθώς βρέθηκε άνθρωπος που θέλησε να της δώσει μια θέση στο σπίτι του. Μια ζεστή γωνιά όπου θα ζήσει χαρούμενη και ασφαλής. Πρόκειται για μια γυναίκα, τη Meni Nikolakopoulou, γνωστή για τη μεγάλη και πραγματική αγάπη της στα ζώα. Χωρίς να σκεφτεί την ηλικία του ζώου ή οτιδήποτε άλλο, πήρε την απόφαση να την πάρει να ζήσει δίπλα της.
Πώς λέμε το σκουπίδι του ενός, ο θησαυρός του άλλου;
Μπράβο σε όλους για την προσπάθεια να σωθεί αυτή η ψυχούλα. Μπράβο στην κυρία που την θέλησε. Να έχει μαζί της μια υπέροχη ζωή.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, [email protected]