Πένθος για τον μηχανικό Μάκη Βασιλάτο: Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη θεία του

Η αγαπημενη θεια Ελλη μας αφησε στα 98 της. Πληρης ημερων εζησε κοντα εναν αιωνα και ειδε και γνωρισε πολλα.
Η θεια Ελλη μαζι με την αδελφη της και μητερα μου Βσρβαρα, ησαν παιδια μιας πολυμελους οικογενειας, του Χαριγενη και Σοφιας Φωκα. Στην διαρκεια του δευτερου Παγκοσμιου πολεμου η θεια γνωρισε τον μεγαλο και μοναδικο ερωτα της ζωης της τον ιταλο Βαλτερ Γκορνο ραδιοτεχνιτη, πρωταθλητη της Ιταλικης ομαδας και αργυρος στους πανευρωπαικους του Παρισιου στους κρικους. Ηταν πραγματι ενας καταπληκτικος ανθρωπος και ειμαι τυχερος που τον γνωρισα. Ενας γοητευτικος, καλοσυνατος αντρας, σωστος επαγγελματιας που γλυτωσε απο την σφαγη των ναζιστων χαριν της οικογενειας Φωκα που τον αγκαλιασε και τον εστειλε στα βουνα με τους ανταρτες και την Εαμικη Αντισταση που πολεμουσε εναντια των γερμανων κατακτητων.
Η θεια τελικα μετα την ληξη του δευτερου παγκοσμιου πολεμου μαζι με τον αντρα της Βαλτερ και την κορη της Γιολαντα-Θεοδωρα, εφυγε με τον αντρα της ζωης της για Ιταλια στην ομορφη πολη Κρεμονα, την πολη του Στραντιβαρι με τα μοναδικα και παγκοσμιου φημης βιολια Στραντιβαρι. Εκει εκανε και την δευτερη κορη της Καρλα.
Η θεια με τον αντρα της, τις κορες και το ΦΙΑΤ 600 μουλτιπλα, η το ροκελο οπως το αποκαλεσε ο αδελφος της και θειος μου Γερασιμος, επεστρεψε στην Κεφαλονια την δεκαετια του 1960.
Τελικα το μακρυνο 1969 εφτασα στην Ιταλια για να σπουδασω. Εκει γνωρισα πολυ καλα τον θειο Βαλτερ, την θεια Ελλη τις ξαδελφες μου Γιολαντα, Καρλα και τα παιδια τους Σοφια και Βαλτερινο.
Εμεινα στο σπιτι τους στην οδο Ελιο Κροτι 2 και σπουδαζα στην Αρχιτεκτονικη Σχολη του Πολυτεχνειου Μιλανου κοντα ενα χρονο, μεχρι την μετακομιση μου στην Φλωρεντια.
Ετσι η πολυαγαπημενη αδελφη της μητερας μου, η θεια Ελλη και θειος Βαλτερ εγιναν οι δευτεροι γονεις μου στην Ιταλια. Η αγαπη των γονιων μου προς την οικογενεια της θειας, περασε και σε μενα και στα παιδια μου.
Αυτα τα λιγα για την θεια μου την mammina μου Ελλη. Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα σε σκεπασει.
Την Τριτη θα ειναι η κηδεια στην Κρεμονα και θα ειμσστε εκει παροντες για να την συνιδευσουμε στην τελευταια κατοικια της.

Θερμά συλλυπητήρια!!!