Πέραμα: Σοβαρή ασυνεννοησία τη στιγμή της καταδίωξης! Αγνόησαν εντολές οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ;

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ώρες, καθώς υπήρξε σοβαρή ασυνεννοησία ανάμεσα στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και τους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (23.10.2021), με απολογισμό έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες εκ των οποίων επτά αστυνομικοί.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ερευνά υπό ποιες συνθήκες ενήργησαν οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αν λειτούργησαν στο πλαίσιο της προβλεπόμενης άμυνας τους ή υπάρχει ενδεχόμενο αστυνομικής βίας. Στο “μικροσκόπιο” έχουν μπει τα σημεία του αυτοκινήτου που δέχθηκαν τα πυρά των αστυνομικών, ώστε να διαπιστωθεί από ποιο σημείο πυροβόλησαν εναντίον του οδηγού του λευκού κλεμμένου αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης διαβιβάστηκε να σταματήσει η καταδίωξη στο Πέραμα, κάτι που δεν συνέβη. Τα ενδεχόμενα είναι δύο: είτε να μην άκουσαν ή να μην “έπιανε” ο ασύρματος στο σημείο, όπου βρίσκονταν, ή να αποφάσισαν οι ίδιοι να αποφασίσουν την καταδίωξη, αγνοώντας την εντολή.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 16χρονου Ρομά που διέφυγε κατά την καταδίωξη, καθώς πλέον έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές. Πρόκειται για τον τρίτο από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο και κατάφερε να εξαφανιστεί.

Παράλληλα, ο υπαστυνόμος και οι έξι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην καταδίωξη και συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι οι περισσότεροι από τους επτά αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό έχουν πυροβολήσει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

Πηγή: newsit.gr