Πέρασαν χειροπέδες σε ασθενή επιβάτη Blue Star επειδή αρνήθηκε έλεγχο για κορονοϊό

Διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τρεις λιμενικούς στη Ρόδο, που πέρασαν χειροπέδες σε ασθενή επιβάτη πάνω σε πλοίο της γραμμής.

Χειροπέδες σε ασθενή επιβάτη πάνω σε Blue Star πέρασαν στελέχη του Λιμενικού, επειδή ο άνδρας αρνήθηκε τον έλεγχο και αντέδρασε!

Το πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στο λιμάνι Ακαντιάς της Ρόδου, κατά τη διαδικασία φόρτωσης για την εκτέλεση δρομολογίου προς τη Λέρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου, τα στελέχη του Λιμενικού μετέβησαν στο πλοίο, όπου εντόπισαν «έναν άνδρα να βρίσκεται μόνος του σε κάθισμα αεροπορικού τύπου άνευ υποδημάτων και του ζήτησαν τα στοιχεία του, χωρίς αυτός να ανταποκρίνεται -και όταν του ζήτησαν να τους ακολουθήσει, αντέδρασε βίαια εις βάρος τους, με αποτέλεσμα να ακολουθηθεί η διαδικασία χειροπέδησής του.

Στη συνέχεια, κατόπιν ελέγχου σε ταξιδιωτικό σάκο που βρισκόταν κοντά του, βρέθηκε μία ταυτότητα γυναίκας, η οποία, έπειτα από ανακοίνωση του πλοίου, προσήλθε στο σημείο και ανέφερε πως είναι η αδερφή του ανωτέρω, ο οποίος κατά δήλωσή της αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και ότι τον συνόδευε στη Λέρο».

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα στελέχη του αφαίρεσαν τις χειροπέδες και απηύθυναν συστάσεις προς τη συγγενή του να μην απομακρύνεται από τον αδερφό της, ώστε να μεριμνά για την ασφάλειά του.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πάντως, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης μετά την καταγγελία του επιβάτη ότι δέχθηκε επίθεση από τους τρεις λιμενικούς.

Πηγή: gazzetta.gr