Συγκίνηση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Νέα Φιγαλεία καθώς ο σπουδαίος Ιατρός Βασίλειος Κέκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.
Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στη πόλη της Νέας Φιγαλείας, η οποία εορτάζει σήμερα τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο, αλλά και στη Νήσο των Σπετσών όπου και κατάγεται.
Ο Ιατρός Βασίλης Κέκης με τεράστια συμβολή στο χώρο της χειρουργικής παγκοσμίως γνωστός για το έργο του, με δεκάδες τιμητικές βραβεύσεις και απονομές κατάφερε να πρωτοστατήσει στο χώρο και να καταταχθεί στην ελίτ της σύγχρονής ιατρικής.
Μάλιστα ήταν από τους ιατρούς που αγάπησε την εκκλησία και αυτή εμπιστέυθηκε στα χέρια του μεγάλες και σημαντικές επεμβάσεις ακόμα και σύγχρονων Αγίων.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ως φόρο τιμής για το έργο του, του απένειμε το Οφφίκιο του Άρχοντος Ακτουαρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στην Αθήνα, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στη πόλη που αγάπησε τη Νέα Φιγαλεία, ενώ λίγη ώρα πριν θα τεθεί σε προσκύνημα στην Ι.Μ Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιγαλείας (Μοναστήρι Ζούρτσας).

Πηγή: flamis.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: «Kostas Barbershop» το νέο κουρείο που κάνει την εμφάνιση του στο Αργοστόλι (εικόνες)
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Κλιμάκιο επισκέφθηκε το Μαντζαβινάτειο στο Ληξούρι (εικόνες)