Πέθανε ο άνδρας που τον καταπλάκωσε ασανσερ

Σύμφωνα με πληροφορίες πέθανε ο άνδρας που τον καταπλάκωσε ασανσερ στο Παγκράτι. Χαροπάλευε στο νοσοκομείο για μέρες.

Επρόκειτο για συντηρητή ασανσέρ. Ο άνδρας έπεσε θύμα σοβαρού ατυχήματος στο Παγκράτι, όταν καταπλακώθηκε από φρεάτιο, κατά την διάρκεια εργασιών στον ανελκυστήρα. Στο σημείο (επί της οδού Λαέρτου), είχαν σπεύσει τότε 7 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Μιλώντας στο Dikaiologitika News ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων λίγο μετά το ατύχημα είχε τονίσει ότι είναι πολύ πιθανό να μην είχαν προβλεφθεί από το συνεργείο τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Όπως είχε δηλώσει:

«Ήταν ένα πολύ επώδυνο, βάναυσο, ισχυρό χτύπημα και με μεγάλη ταχύτητα. Ο θάλαμος έφυγε από πολύ ψηλά και του καταπλάκωσε το κεφάλι. Γινόταν μια επισκευή, συγκεκριμένα αντικατάσταση συρματόσχοινων. Δεν έχουμε λεπτομερή ενημέρωση, αλλά αυτό που φοβόμαστε είναι η πιθανότητα να μην είχαν προβλεφθεί από το συνεργείο τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Πρόκειται για πολύ συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας, τα οποία δεν είναι δύσκολο να εφαρμόσεις μεν, είναι χρονοβόρα δε.

Το πρόβλημα είναι πως τα τελευταία χρόνια τα συνεργεία δουλεύουν όλο και πιο εντατικά σε όλο και πιο συμπιεσμένο χρόνο. Η οικονομική δυσπραγία του κόσμου κάνει τα συνεργεία να δουλεύουν υπό πίεση, να βγάζουν περισσότερες δουλειές σε λιγότερο χρόνο για να καλυφθεί το εισόδημα. Υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός που ωθεί κάποιες φορές στην παράβλεψη των μέτρων ασφάλειας.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια τα εργατικά ατυχήματα έχουν αυξηθεί. Εμείς, ζητάμε σταθερά ήδη από 2002 από το Υπουργείο Ανάπτυξης να ρυθμίσει την αναβάθμιση των ασφαλιστικών μέτρων για τους ανελκυστήρες σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Είναι πολλά τα ασανσέρ που είναι … αρχαία. Σκεφτείτε ότι 400.00 με 450.000 ανελκυστήρες πανελλαδικά δεν είναι αναβαθμισμένοι σε ένα σύνολο κοντά 700.000».

Πηγή: dikaiologitika.gr