Πέθανε ο ιδρυτής της υπεραγοράς Home Electric – Οι καινοτομίες που εισήγαγε-H σχέση του με το Eurobasket 87

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Πετρόχειλος, ο επιχειρηματίας που «άνοιξε» το δρόμο της υπεραγοράς ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα, ιδρύοντας την αλυσίδα «Σούπερ Αγορά Home Electric».

Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε ως έφηβος, όταν ταξίδεψε στη Γερμανία για να εργαστεί στην AEG. Την εμπειρία που απέκτησε με τα ηλεκτρικά είδη θέλησε να την αξιοποιήσει στη χώρα του, όπου ξεκίνησε να δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητος επαγγελματίας, ανοίγοντας ένα κατάστημα 10 τ.μ. στην Καλλιθέα, με πρώτο εμπόρευμα ελάχιστα ραδιόφωνα.

Η ανάπτυξη δεν άργησε να έρθει, καθώς ο επιχειρηματίας διεύρυνε τις γνωριμίες και τη δράση του. Καθοριστική ήταν και η σχέση που ανέπτυξε με τον ιδρυτή της Sony, αιτία που τον έκανε να ταξιδεύει με μεγάλη συχνότητα στην Ιαπωνία.

Σταύρος Πετρόχειλος: Χορηγός του Ευρωμπάσκετ του ’87

Σε μία ιστορική στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό, στο Eurobasket του 1987, ο Στ. Πετρόχειλος παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση τον εξοπλισμό της Sony, για να καλύψει τους αγώνες, κίνηση ιδιαίτερα σημαντική για την εποχή της. Μάλιστα, την νίκη των Ελλήνων παικτών του μπάσκετ ο ίδιος γιόρτασε, δωρίζοντας στον καθένα από την ομάδα, μια τηλεόραση Sony.

Ο Στ. Πετρόχειλος, ήταν αδελφός της μητέρας του δημοσιογράφου Πέτρου Νάζου ο οποίος, μέσα από το μήνυμα που έστειλε στον προσωπικό του λογαριασμό αναδεικνύει μια ακόμα σημαντική πτυχή της προσωπικότητας του, τη γενναιοδωρία του απέναντι στους εργαζομένους. Όπως αναφέρει ο Π. Νάζος: «Όλοι μας θα θυμόμαστε πόσο γενναιόδωρος ήσουν με το προσωπικό, αλλά και τα περίφημα πάρτι που διοργάνωνες κάθε χρόνο. Εκτός από επιτυχημένος επαγγελματίας, ήσουν και σπουδαίος άνθρωπος».

Πηγή: newsit.gr