Πέθανε ο ομογενής Τζον Παπανίκος, γνωστός για το «Newest Lunch» στο Ολμπανι

Εφυγε από τη ζωή ο Τζον Παπανίκος, σε ηλικία 65 ετών, για πολλά χρόνια ιδιοκτήτης του «Newest Lunch» στην περιοχή Schenectady στο Ολμπανι.

Ο ομογενής εστιάτορας είχε επιστρέψει στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια, αν και επισκεπτόταν συχνά τη Νέα Υόρκη και το μαγαζί του. Ο Παπανίκος, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ανιψιός του στην «Daily Gazette» πέθανε από αναπνευστικά προβλήματα τα οποία επιδεινώθηκαν με την επιστροφή του στην Ελλάδα. «Η υγεία του από τότε που γύρισε στην Ελλάδα χειροτέρεψε τόσο πολύ που δεν μπορούσε ούτε να επιστρέψει στην Αμερική. Δεν μπορούσε ούτε να κινηθεί πλέον» είπε ο Τζορτζ Πλάκας. Ο ίδιος επεσήμανε πως ο θείος του ζούσε σε ένα χωριό στην Αμφιλοχία, πάνω στα βουνά «μέρος όπου για κάποιον με προβλήματα αναπνοής ήταν δύσκολο να μεταφερθεί άμεσα με αυτοκίνητο στην Αθήνα, στο αεροδρόμιο, για να γυρίσει στην Αμερική». Ο κ. Πλάκας πάντως τόνισε πως η αιτία θανάτου του θείου του δεν έχει να κάνει με τον κορωνοϊό.

Ο Τζον Παπανίκος αγόρασε το «Newest Lunch» στον δρόμο Αλμπανι το 1987. Το μαγαζί είχε πρωτοανοίξει το 1921 και πάντοτε είχε Ελληνες ιδιοκτήτες. Οπως ανέφερε ο ανιψιός του «ήταν ένα μηχάνημα στη δουλειά του. Δούλευε έξι και επτά μέρες την εβδομάδα. Αλλά πάνω απ’ όλα ήταν οικογενειάρχης», ενώ ο αδελφός του Γκας Παπανίκος, ιδιοκτήτης της πιτσαρίας «Union Pizza» στην ίδια περιοχή, πρόσθεσε: «Εκανε πάντοτε καλά πράγματα για όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτα κακό να πει κάποιος για τον αδελφό μου. Μεγάλωσε επτά παιδιά. Ηταν ένας ευγενικός άνθρωπος».

Ο Τζορτζ Πλάκας ανέφερε ακόμη πως ο θείος του ήταν ανιδιοτελής και θα τον θυμούνται όλοι για την καλή του καρδιά και την πνευματικότητά του. «Αν ήθελες να κάνεις κάποια συζήτηση για τον Θεό, αυτός ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο θα την έκανες. Μπορούσε να μιλάει για ώρες για αυτό το θέμα».

πηγή: ekirikas.com