Πέθανε στα 54 του ο Steve Pappas, ιδιοκτήτης του εμβληματικού «Victory Diner»

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Ο Steve Pappas, 54 ετών, ο οποίος με την οικογένειά του λειτουργούσε το «Victory Diner» για δεκαετίες, έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Ενας ευγενικός γίγαντας, ο ομογενής ήταν γνωστός για ευφυία του και την αλτρουιστική του φύση, αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα η ιστοσελίδα «silive.com»

Γεννημένος στο Μπένσοχερστ (Bensonhurst) του Μπρούκλιν, ο Pappas εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στο Ντόνκαν Χιλ το 1974. Ενας από τους λόγους που μετακόμισε ήταν επειδή ήθελε η οικογένειά του να βρίσκεται πιο κοντά στο εστιατόριό του, το οποίο έκτοτε έχει αποτελέσει τμήμα του θρύλου των Αμερικανικών ντάινερ.

Την επιχείρηση αγόρασαν το 1970 η Μαρία και ο Πάρης Παππάς μαζί με τον Αγγελο Σμπιλίρη (Angelo Sbiliris).

Δώδεκα χρόνια αργότερα, το 1982, ο Πάρης πέθανε και έτσι, η Μαρία με τον γιο της Στιβ και τη βοήθεια του αδερφού του, Αντριου, συνέχισαν να λειτουργούν το κατάστημα επί δεκαετίες.

Πάντοτε, ο Στιβ χαιρετούσε τους πελάτες του με ένα θερμό καλωσόρισμα και ένα πλατύ χαμόγελο σαν να ήταν μέλη της οικογένειάς του, είπε ο Αντριου.

Το «Victory Diner» αρχικά βρίσκονταν στην Victory Boulevard και οδό Manor στο Castleton Corners από το 1932. Μόλις τα τελευταία χρόνια μεταφέρθηκε στο Dongan Hills.

Μάλιστα, το 1961, στο κατάστημα λειτουργούσε και προσωρινό γραφείο της Staten Island Savings Bank.

Το ντάινερ, το οποίο έχει γίνει σύμβολο του παρελθόντος του Στάτεν Αϊλαντ, έχει χρησιμοποιηθεί για γυρίσματα πολλών ταινιών, διαφημίσεων και τηλεοπτικών παραγωγών, όπως της τηλεοπτικής εκπομπής του Ρίτσαρντ Ντρέιφους, «The Education of Max Bickford»

Η Μαρία και ο Στιβ δούλεψαν στο ντάινερ έως και το κλείσιμό του το 2007, με τον αδερφό του Αντριου να είναι πλέον ένας πετυχημένος δικηγόρος.

Πηγή: ekirikas.com