Μετά τις μάσκες, τα γάντια και τα αντισηπτικά, τώρα και τα πλέξιγκλας. Τη χρήση τους προκρίνουν επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης για να προσφέρουν ασφάλεια στους πελάτες τους. Εκπρόσωποι αεροπορικών εταιριών, αντίθετα, υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται στα αεροπλάνα, αν και πειράματα, τους διαψεύδουν.
Τα μέτρα προστασίας θα ενισχυθούν και οι διαδικασίες θα είναι χρονοβόρες, θερμομετρήσεις, συνεχείς απολυμάνσεις, υποχρεωτική χρήση μάσκας, κενές θέσεις αλλά και χωρίσματα από πλέξι γκλας στις καμπίνες.
Οι αεροπορικές εταιρείες υποστηρίζουν ότι ο αέρας μέσα στα αεροσκάφη λόγω της χρήσης ειδικών φίλτρων είναι τόσο καθαρός όσο και στις αίθουσες των χειρουργείων.
Ωστόσο, η ερώτηση παραμένει: Ακόμη και αν τηρούνται όλα τα μέτρα μπορούν οι επιβάτες να νιώθουν ασφαλείς ότι δεν θα μολυνθούν από τον κορονοϊό;
Γράφημα του Πανεπιστημίου Purdue, δείχνει πώς τα μικρόβια διαχέονται μέσα σε ένα αεροπλάνο και πώς τα μικροσκοπικά σωματίδια, από ένα μόνο βήξιμο εξαπλώνονται σε όλη την καμπίνα ενός boeing 67.
Στην Ιταλία η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να δώσει ανάσα ζωής στον ανύπαρκτο τουρισμό επεξεργάζεται νέα μέτρα ασφαλείας για τις παραλίες. Κι εδώ τα χωρίσματα από πλέξι γκλας σε συνδυασμό με μάσκες, προσφέρουν μια λύση προστασίας. Υπάρχουν βέβαια και ιδέες για πιο φθηνές κατασκευές.
Οι καταστηματάρχες της περιοχής Μάρε Ποντίνο θα δίνουν δωρεάν τον εξοπλισμό στους λουόμενους για να φτιάχνουν τον δικό τους φράχτη ασφαλείας.
Πηγή: aftodioikisi.gr