Με έντονο θρησκευτικό συναίσθημα και μαζική προσέλευση πιστών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 ο Μέγας Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Γεωργίου στον Ιερό Ναό στα Δαυγάτα Κεφαλονιάς.
Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, με τον ναό να γεμίζει από νωρίς, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία χρονιά τη βαθιά σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με την παράδοση και την πίστη.
👥 Ποιοι έδωσαν το «παρών»
Η Πρόεδρος της Κοινότητας Δαυγάτων, Αγγελική Γασπαρινάτου, υποδέχθηκε τους επίσημους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων:
- ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος
- ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης
- ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λυκούδης
- ο Πρόεδρος της Κοινότητας Περατάτων Βαγγέλης Βαγγελάτος
- οι Αντιπεριφερειάρχες Σωτήρης Κουρής και Ελένη Παπαναστασάτου
Η παρουσία των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης έδωσε ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση, αναδεικνύοντας τη σημασία της για την τοπική κοινωνία.
🙏 Συγκίνηση και κατάνυξη
Της ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη αρτοκλασία.
Ξεχωριστή νότα έδωσε η εκκλησιαστική χορωδία υπό τη διεύθυνση του Βασίλης Καλογηράς, η οποία «έντυσε» μουσικά την τελετή και ενίσχυσε το κατανυκτικό κλίμα.
📢 Το μήνυμα της ημέρας
Η μαζική συμμετοχή και η ευλάβεια των πιστών επιβεβαίωσαν ότι τέτοιες θρησκευτικές εκδηλώσεις παραμένουν ζωντανό κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Κεφαλονιάς.
Χρόνια πολλά σε όλους!



