Ποινική δίωξη κατά πρώην Aντιδημάρχου για την ηλεκτροπληξία 10χρονου

Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Βόλου, για το περιστατικό με την ηλεκτροπληξία 10χρονου Ρουμάνου τον Αύγουστο του 2019, στη Μηλίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης προέκυψαν ευθύνες σε βάρος της πρώην δημοτικής αρχής Νοτίου Πηλίου και συγκεκριμένα κατά πρώην Αντιδημάρχου που είχε επιφορτισθεί με τις αρμοδιότητες της συντήρησης του δημοτικού φωτισμού.

Το αγοράκι τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια παιχνιδιού με άλλα παιδάκια στην παραλία. Σε κάποια αθώα του ενέργεια, ήρθε σε επαφή με γυμνό καλώδιο στη βάση φωτιστικού σώματος, με αποτέλεσμα να το τινάξει το ρεύμα, να σωριαστεί στο έδαφος και να φωνάζει πανικοβλημένο.

Η Εισαγγελία Βόλου παρενέβη, ζητώντας τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών και είχε αναθέσει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου τη λήψη καταθέσεων.

Ζητούσε να διερευνηθεί ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας για την επισκευή και συντήρηση του φωτισμού και ανωμοτί καταθέσεις από υπαλλήλους του δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκαταρκτική έρευνα οδήγησε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Η Εισαγγελία Βόλου, άσκησε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο που έχει ιδιαίτερη νομική υποχρέωση κατά πρώην αντιδημάρχου.

Μετά την εξέλιξη αυτή η υπόθεση θα παραπεμφθεί για να δικαστεί στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Επισημαίνεται ότι το περιστατικό είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Καταστηματάρχες της περιοχής διαμαρτύρονταν ότι απ’ όλα τα φωτιστικά σώματα του δημοτικού φωτισμού προεξείχαν καλώδια.

Μετά τον τραυματισμό, τουρίστες της περιοχής έθεσαν το φωτιστικό σώμα εκτός λειτουργίας, ενώ γύρω από αυτό είχαν τοποθετήσει καρέκλες και κόκκινη ταινία για να αποκλείσουν ενδεχόμενη επαφή.

Όταν υπέστη ηλεκτροπληξία ο 10χρονος, χρειάστηκε επειγόντως παροχή πρώτων βοηθειών ενώ διακομίστηκε προληπτικά στο «Αχιλλοπούλειο».

Όλα τα παιδάκια που έπαιζαν μαζί του είχαν πανικοβληθεί όπως και οι καταστηματάρχες από τα γύρω από το σημείο καταστήματα.

ΠΗΓΗ: taxydromos.gr