Πολεμική Αεροπορία: Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του Φάντομ που έπεσε νότια της Ανδραβίδας

Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους F-4 Φάντομ που έπεσε νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας (30.01.2023).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συντρίμμια βρέθηκαν στην περιοχή που από την αρχή έψαχναν το Φάντομ, δηλαδή 35 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου.

Τα δύο μέλη του πληρώματος αναζητούνται. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόλαβαν να λάβουν εντολή να κάνουν χρήση του συστήματος εκτίναξης, χωρίς να είναι βέβαιο εάν πρόλαβαν και να το κάνουν.

Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, και της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχειρούν: 2 ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικύ, 1 ναυαγοσωστικό σκάφος και 4 πλωτά του λιμενικού, 2 ιδιωτικά σκάφη, όπως και ιταλικά αλιευτικά που βρίσκονται στην περιοχή. Επίσης ένα C-130 είναι σε ετοιμότητα για να επιχειρήσει.

Αντιπτέραρχος Γεωργούσης: Υπήρχε τεχνική βλάβη

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπτέραρχος ε.α. Βασίλης Γεωργούσης, αναφερόμενος στις πρώτες πληροφορίες πως οι δυο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εκαταλείψουν το αεροσκάφος, είπε πως αυτό σημαίνει ότι υπήρχε τεχνική βλάβη, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

«Υποθέτω λόγω του σημείου πως ήταν σε καθοδο προς το αεροδρόμιο, λόγω του τεχνικού προβλήματος, επιδεινώθηκε η κατάσταση, και σε ασφαλές ύψος το εγκατέλειψαν», είπε ο κ. Γεωργούσης.

Όπως είπε, η διαδικασία εγκατάλειψης είναι μια αυτόματη διαδικασία, και στην πλειοψηφία τους αυτά τα περιστατικά έχουν αίσιο τέλος.

πηγή: newsit.gr