Πολιτιστικός σύλλογος Κατελειού-Μαρκοπούλου: Φρόντισα τη βρύση στη μοναδική πλατεία μας .

Φρόντισα τη βρύση στη μοναδική πλατεία μας .

Έβαψα τα παγκάκια και περιμένω στο φροσερό ίσκιο των πλατατιών να ξαποστάσετε ….

Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από τότε που δημιουργήσαμε αυτόν τον όμορφο χώρο….
Ψυτέψαμε και φροντίζουμε με αμέριστη αγάπη.

Μόλις ξεπεράσουμε τις καραντινάτες ….. καραντίνες …..και η ρότα της ζωή μας κυλάει φυσιολογικά θα οργανώσουμε μια συνάντηση μουσικοχορευτική της ΒΡΥΣΗΣ!!

Χαρά μου να βλέπω κάθε φορά τους νέους και τις νέες του χωριού μας συντροφιά να τα λένε.Συμφωνήσαμε λοιπόν για την μεγάλη συνάντηση!

Πήγα στη βρύση κι έκατσα μ’ ένα λαμπρό φεγγάρι,
δεν είδα την αγάπη μου νερό να ρθεί να πάρει.
Και χθες την είδα στο χορό που χόρευε μπροστά μου
και μια φορά απ’ τις πολλές που διάβαινε μπροστά μου,
ανοίγει τα χειλάκια της και σιγανά μου λέει:
απόψε στην κρυόβρυση θα ‘ρθώ ν’ ανταμωθούμε.

Όπως χαρούμενα και τραγουδιστό τρέχει το νεράκι της βρύσης, έτσι οι νιές χαρούμενες θα πάνε στη βρύση γιατί ο νιός τις καρτερεί σιγοτραγουδώντας:

ποιός είδε ήλιο αποβραδίς
κι αστρί το μεσημέρι,
ποιός είδε κόρη ανύπαντρη
στη βρύση να γεμίζει?

Την αναζητάει τη βρύση και η κόρη, και παρακαλεί τη Μάνα της να τη στείλει για κρύο νερό:

στείλε με Μάνα μ’ για νερό
και θα το φέρω δροσερό
κι αν δε το φέρω δροσερό
τα μάτια μου να μη χαρώ.

Φρόντισα τη βρύση στη μοναδική πλατεία μας .Έβαψα τα παγκάκια και περιμένω στο φροσερό ίσκιο των πλατατιών να ξαποστάσετε ….Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από τότε που δημιουργήσαμε αυτόν τον όμορφο χώρο….Ψυτέψαμε και φροντίζουμε με αμέριστη αγάπη. Μόλις ξεπεράσουμε τις καραντινάτες ….. καραντίνες …..και η ρότα της ζωή μας κυλάει φυσιολογικά θα οργανώσουμε μια συνάντηση μουσικοχορευτική της ΒΡΥΣΗΣ!!Χαρά μου να βλέπω κάθε φορά τους νέους και τις νέες του χωριού μας συντροφιά να τα λένε.Συμφωνήσαμε λοιπόν για την μεγάλη συνάντηση! Πήγα στη βρύση κι έκατσα μ' ένα λαμπρό φεγγάρι,δεν είδα την αγάπη μου νερό να ρθεί να πάρει.Και χθες την είδα στο χορό που χόρευε μπροστά μουκαι μια φορά απ' τις πολλές που διάβαινε μπροστά μου,ανοίγει τα χειλάκια της και σιγανά μου λέει:απόψε στην κρυόβρυση θα 'ρθώ ν’ ανταμωθούμε.Όπως χαρούμενα και τραγουδιστό τρέχει το νεράκι της βρύσης, έτσι οι νιές χαρούμενες θα πάνε στη βρύση γιατί ο νιός τις καρτερεί σιγοτραγουδώντας:ποιός είδε ήλιο αποβραδίςκι αστρί το μεσημέρι,ποιός είδε κόρη ανύπαντρηστη βρύση να γεμίζει?Την αναζητάει τη βρύση και η κόρη, και παρακαλεί τη Μάνα της να τη στείλει για κρύο νερό:στείλε με Μάνα μ' για νερόκαι θα το φέρω δροσερόκι αν δε το φέρω δροσερότα μάτια μου να μη χαρώ.

Δημοσιεύτηκε από Πολιτιστικός σύλλογος Κατελειού-Μαρκοπούλου στις Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020

Πολιτιστικός σύλλογος Κατελειού-Μαρκοπούλου