Πολύ δύσκολη η κατάσταση για τον Κώστα Βουτσά

Για 19η μέρα δίνει μάχη για τη ζωή του ο Κώστας Βουτσάς, παραμένοντας διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Αττικόν», με τον χρόνο να κυλά αμείλικτα εναντίον του.

Της Αλεξίας Σβώλου

Πηγές του ereportaz και του health reportaz αναφέρουν μέσα από το νοσοκομείο ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, με δεδομένη την ηλικία του αξιαγάπητου ηθοποιού, σε συνδυασμό με την επιβάρυνση της υγείας του και την μακρά διάρκεια της νοσηλείας του. Καθώς περνούν οι ώρες και οι μέρες μειώνονται οι πιθανότητες μιας αισιόδοξης έκβασης όπως στραγγίζει η άμμος σε μια κλεψύδρα, με τη διοίκηση του νοσοκομείου να προσφέρει με εξαιρετική φειδώ πληροφορίες για την εξέλιξη της υγείας του ασθενούς. Μέσα σε 19 ημέρες όλα κι όλα δύο ιατρικά ανακοινωθέντα, με την υπογραφή του Διοικητή του νοσοκομείου και με το τελευταίο να χαρακτηρίζει την κατάσταση του Κώστα Βουτσά σταθερή αλλά κρίσιμη, αφού εισήχθη στο «Αττικόν» με βαριά αναπνευστική λοίμωξη και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια, σχεδόν πριν τρεις εβδομάδες.

Όσες μέρες ο δημοφιλής ηθοποιός δίνει την δυσκολότερη παράσταση της ζωής του, έχει στο πλευρό του την οικογένειά του, την σύζυγό του, τα παιδιά του και την αγάπη του πανελλήνιου. Πέρα από αγαπημένος κωμικός ηθοποιός, ο Κώστας Βουτσάς είναι και ένας από τους τελευταίους των Μοϊκανών της χρυσής γενιάς, που πρωταγωνίστησε και «σημάδεψε» τη χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου. Όσο καιρό διαρκεί αυτή η μοναχική πάλη του ηθοποιού με τον θάνατο, το νοσοκομείο «Αττικόν» θωρακίζεται για το ενδεχόμενο της άφιξης των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στην πατρίδα μας και μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην γειτονική Ιταλία το επίπεδο του συναγερμού είναι υψηλό, η επαγρύπνηση στο κόκκινο και οι προετοιμασίες πυρετώδεις.

Στον απόηχο ωστόσο της αναμενόμενης πρόσκρουσης του κύματος της νέας επιδημίας στα δικά μας παράλια, και στην σκιά του κόκκινου πυρετού, υπάρχουν κι άλλες ιστορίες σαν αυτή του Κώστα Βουτσά, που δεν παίζουν πρώτη είδηση στα δελτία ειδήσεων. Ιστορίες σιωπηλού ηρωισμού, εσωτερικής δύναμης, αξιέπαινης αντοχής, βουβής συγκίνησης. Το «Ανθρωπάκι» του ελληνικού σινεμά ήταν και παραμένει λεβεντιά, έχοντας κερδίσει την εκτίμηση και τον θαυμασμό μας, με όλους τους ρόλους που έχει ερμηνεύσει, ενώ με τον τελευταίο αυτό κόντρα ρόλο που καλείται να υποδυθεί έχει κερδίσει ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Που συνεχίζεται με μια ευχή, να μην πέσει η αυλαία.

Πηγή: ereportaz.gr