Ποτέ Ξανά: Δυναμική απεργιακή κινητοποίηση στo Αργοστόλι ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών [εικόνες]

Μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το συλλαλητήριο που ακολούθησε το πρωί της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου στο Αργοστόλι, για τον ένα χρόνο από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, κυρίως νέους ανθρώπους.

Ένα σύνθημα κυριαρχεί παντού. Ποτέ ξανά να μην ζήσουμε κάτι αντίστοιχο

Η διοργάνωση έγινε από το ΕΚΚΙ συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση με απεργίες και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα από οργανώσεις και φορείς. Πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που σήμερα επέλεξαν να απεργήσουν και να θυσιάσουν το μεροκάματό τους ενώνοντας τις φωνές τους με πολίτες από όλη την Ελλάδα.

Γέμισε η πλατεία Βαλλιάνου από μαθητές και απεργούς

Κατά την συγκέντρωση στην πλατεία Αργοστολίου εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, μίλησαν σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνώντων, που δεν έχουν ακόμα αποδοθεί, καθώς και για την ανάγκη δικαίωσης των οικογενειών των αδικοχαμένων συμπολιτών μας.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους διακρίναμε τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Γκισγκίνη, τον δημοτικό σύμβουλο Αργοστολίου Γιάννη Κουρούκλη, τον πρόεδρο της ΕΛΜΕΚΙ, πρόεδρο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στα νησιά μας και δημοτικό σύμβουλο Ληξουρίου Δημήτρη Μαντζουράτο, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σπύρο Καμπίτση, τον πρόεδρο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Βλάχο, τον πρόεδρο του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Παναγή Σωτήρα και πολλούς άλλους.

Μετά το πέρας των ομιλιών οι συγκεντρωμένοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στους δρόμους του Αργοστολίου. Να σημειωθεί ότι στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες κάθε απόχρωσης, καθώς και πολλά νέα παιδιά και μαθητές.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr ειναι του Neil Jackson.