Power Pass: O μαθηματικός τύπος που δίνει έως και 600 ευρώ, τι χρειάζεται για την αίτηση

Επίδομα ρεύματος και επιστροφή των αυξήσεων των τιμών της κιλοβατώρας συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα ρεύματος – ύψους έως 600 ευρώ – για τις πρόσθετες χρεώσεις ρεύματος οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις που έχουν ήδη δοθεί μέσω των λογαριασμών.

Υπενθυμίζεται πως επιστρέφεται το 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος που έχουν χρεωθεί οι οικιακοί καταναλωτές για λογαριασμούς της κύριας κατοικίας τους, που έχουν εκδοθεί από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022 (ανεξαρτήτως περιόδου αναφοράς κατανάλωσης λογαριασμού).

Μετράει η ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού και με βάση αυτή γίνεται η επιστροφή, όχι βάσει της περιόδου κατανάλωσης. Σημαντικό: Θα πρέπει να έχετε κρατήσει τους λογιαριασμούς ώστε να εξακριβώσετε ότι είναι σωστά τα ποσά!

Η αποζημίωση αφορά οικιακούς καταναλωτές για χρεώσεις της κύριας κατοικίας τους, που δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί μέσω των λογαριασμών ρεύματος, είτε από το κράτος είτε από τους παρόχους.

Πώς θα κάνετε την αίτηση

Το επίδομα θα δοθεί έπειτα από αίτηση σε ειδική πλατφόρμα που θα ανοίξει στο gov.gr, με κωδικούς Taxisnet.

Αρχικά μόλις μπαίνετε στην πλατφόρμα θα εμφανίζεται η πρώτη κατοικία, όπως είναι δηλωμένη στο Ε1.

  • Αν είναι η σωστή, πατάτε ναι και προχωράτε στο επόμενο βήμα.
  • Αν δεν είναι, έχετε τη δυνατότητα να επικαιροποίησετε τα στοιχεία σας, δηλώνοντας τη νέα κύρια κατοικία.

Σε κάποια επόμενη επιλογή θα χρειαστεί να καταχωρήσετε και το ΙΒΑΝ του λογαριασμού ρεύματος.

Σημειώνεται, τέλος, πως στην πρώτη σελίδα θα εμφανίζεται το ρολόι και το ποσοστό χρήσης συνιδιοκτησίας. Σε αυτά δεν χρειάζεται να βάλετε κάτι γιατί θα αντλούνται από τον πάροχο του ρεύματος.

Δεν θα χρειάζεται να εισάγετε τις χρεώσεις, αυτό θα γίνεται απευθείας από τις εταιρείες – παρόχους ενέργειας!

Αυτός είναι ο μαθηματικός τύπος: Υπολογίστε το ποσό

Το ποσό επιστροφής υπολογίζεται, ανά μήνα, σύμφωνα με τον ακόλουθο μαθηματικό τύπο:

Ποσό επιστροφής = (Ποσό ρήτρας αναπροσαρμογής λογαριασμού που εκδόθηκε εντός του μηνός – Ποσό έκπτωσης από το κράτος επί της ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από τον πάροχο επί της ρήτρας αναπροσαρμογής) * Ποσοστό συνιδιοκτησίας ή χρήσης * 60%.

Πηγή: dikaiologitika.gr