Πουλατα: Χωρίς προβλήματα από τη νεροποντή το χωριό μας

Άνοιξαν οι ουρανοί σήμερα στην Κεφαλλονιά, με τον Δήμο μας και ιδιαίτερα την περιοχή της Πυλάρου για ακόμη μια φορά να αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα.

Η Αγία Ευφημία κυριολεκτικά βούλιαξε, καθώς οι χείμαρροι της περιοχής κατέβασαν με ορμή μεγάλες ποσότητες νερού, λάσπης και άλλων φερτών υλικών προξενώντας ζημίες σε σπίτια, καταστήματα αλλά και σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής. Μάλιστα στην Πύλαρο βρέθηκαν από το πρωί ο Βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος και τα στελέχη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος των προβλημάτων και να συντονίσουν τις αναγκαίες εργασίες καταγραφής και αποκατάστασής τους.    

Στο χωριό μας, παρά τον όγκο του νερού, δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα ούτε φαινόμενα υπερχείλισης του ρέματος που το διασχίζει. Μόνη εξαίρεση ορισμένα μεμονωμένα σημεία του ούτως ή άλλως καταπονημένου οδικού δικτύου που πλημύρισαν ή γέμισαν με πέτρες που παρασύρθηκαν από την ορμητικότητα του νερού. Ωστόσο με οδηγία της Προέδρου της Κοινότητάς μας κυρίας Γεωργίας Φλαμιάτου – Φιοραβάντε εκτελέσθηκαν άμεσα εργασίες καθαρισμού του οδοστρώματος, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στα εν λόγω σημεία.   

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε, ότι σήμερα ήταν προγραμματισμένο να καθαριστεί και αποψιλωθεί το ρέμα των Πουλάτων από συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου. Ωστόσο τα σοβαρά προβλήματα στην Πύλαρο δεν το επέτρεψαν, καθώς το σύνολο σχεδόν των διαθέσιμων μέσων επιχειρεί στην περιοχή.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr