Πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ψάχνει αυτό το κορίτσι από τη Ζάκυνθο

Τον Αύγουστο του 1953, ο Τζέιμς Μπέικερ ήταν ένας νεαρός πεζοναύτης, που βρέθηκε στη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής αποστολής, μετά τον φονικό σεισμό. Πέρασαν πολλές δεκαετίες από τότε, αλλά δεν ξέχασε ένα μικρό κορίτσι. Και τώρα, θέλει να την βρει.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ο Μπέικερ έκανε μακρά πολιτική καριέρα. Διετέλεσε επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, τόσο επί προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν όσο υπό τον Τζορτζ Μπους τον νεότερο, ενώ επίσης υπήρξε υπουργός Εξωτερικών, Οικονομίας και υφυπουργός Εμπορίου.

Δεν ξέχασε όμως το «Zante Girl», ένα κορίτσι που είχε φωτογραφήσει στη Ζάκυνθο, ενώ πρόσφερε ανθρωπιστική βοήθεια, μετά τον καταστροφικό σεισμό, που είχε αφήσει χιλιάδες άστεγους. Δεν ξέρει το όνομα αυτού του κοριτσιού, αλλά θέλει να ανακαλύψει ποια είναι και ίσως να την ξανασυναντήσει. Σε αυτή την προσπάθεια τον βοηθά μία οικογένεια Ελλήνων ομογενών, στο Χιούστον.

Η αποστολή τους βέβαια δεν είναι εύκολη. Πολλοί έφυγαν από τη Ζάκυνθο μετά τον σεισμό, ενώ έχουν περάσει και τόσο πολλά χρόνια που ίσως πλέον αυτό το «κορίτσι» θα πλησιάζει τα 80, αν είναι ακόμη στη ζωή. Αλλά οι τρεις κόρες της οικογένειας Κρίστι, Ρούλα, Μαρία και Κάθι έχουν κάνει αυτή την αναζήτηση… προσωπική τους αποστολή.

Ο Τζέημς Μπέικερ με τις Ρούλα, Μαρία, ΚάθιΟ Τζέημς Μπέικερ με τις Ρούλα, Μαρία, Κάθι

Ο Τζέιμς Μπέικερ γνωρίζει την οικογένεια εδώ και πολλές δεκαετίες, καθώς από μικρός τρώει στο εστιατόριό τους. Μάλιστα, το επισκέπτεται και με φίλους του, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους. Η Μαρία και η Κάθι Κρίστι συχνά ταξιδεύουν στην Ελλάδα και προσπαθούν να βρουν τα ίχνη του κοριτσιού από τη Ζάκυνθο. Αλλες φορές,  οι τρεις αδελφές ψάχνουν φωτογραφίες, ελέγχουν λίστες με ονόματα και απαντούν σε email που παίρνουν κατά τη διάρκεια των ερευνών τους, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να εντοπίσουν το «Zante girl» του πρώην Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα pappaspost.

Πηγή: Πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ψάχνει αυτό το κορίτσι από τη Ζάκυνθο | iefimerida.gr