Οι τοπικές αστυνομικές αρχές της Ηλιούπολης βρίσκονται σε επιφυλακή μετά την καταγγελία για άνδρα που έγινε αντιληπτός να «μαρκάρει» σπίτια.

Σύμφωνα με το ilioupolinews.gr, ο άγνωστος άνδρας «πιάστηκε στα πράσα» από κατοίκους της περιοχής να χτυπάει κουδούνια με σκοπό να ελέγξει εάν οι ιδιοκτήτες βρίσκονται εκεί ή λείπουν σε διακοπές.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άνδρας που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας των σπιτιών φαίνεται να χρησιμοποιεί την τεχνική του «φύλλου», δηλαδή τοποθετεί ένα φύλλο στη σχισμή μεταξύ εξώπορτας και κάσας.  Εάν σε επόμενο έλεγχο το φύλλο δεν έχει πέσει, αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού απουσιάζουν και το σπίτι μπαίνει στον κάδρο των ληστών.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο έχουν δοθεί ήδη στη διάθεση των αρχών και το σημείο όπου εντοπίστηκε ο ύποπτος άνδρας είναι στην πλατεία Παπαδιαμάντη.

Οι αστυνομικές αρχές εξέδωσαν το πρωί της Δευτέρας σημαντικές οδηγίες για όσους πρόκειται να ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και πώς θα μειώσουν τις πιθανότητες να γίνουν στόχος ληστών.

Πηγή: aftodioikisi.gr