Αυτοκίνητο: Το διακριτικό σήμα «Σ» και όχι το «Ν» θα πρέπει υποχρεωτικά να βάλουν στο πίσω παρμπρίζ του οχήματός τους οδηγοί ηλικίας 17 ετών και άνω, που συνοδεύονται από έμπειρο οδηγό, με τουλάχιστον 5 έτη οδήγησης.

Στην περίπτωση που ούτε ο οδηγός, ούτε και ο συνοδηγός δεν πληρούν τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις και δεν είναι τοποθετημένο το κεφαλαίο «Σ» στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου, κατόπιν ελέγχου, επιβάλλεται βαρύτιμο πρόστιμο.

Γνωρίζατε ότι από την αρχή του έτους, όπου ψηφίστηκε ο νόμος για την οδήγηση από τα 17 έτη, υποχρεωτική είναι η παρουσία του «Σ» στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Έτσι μετά το «Ν» θα πρέπει να συνηθίζουμε και στο »Σ».

Για μια νέα κατηγορία οδηγών γίνεται υποχρεωτικό το «Σ» στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2022 οι νέοι από 17 ετών μπορούν να δώσουν εξετάσεις για άδεια οδήγησης τύπου Β, αλλά και να οδηγήσουν, υπό αυστηρούς όμως όρους.

Αυτοκίνητο: Νέα δεδομένα

Με την Υπουργική Απόφαση αριθμ. Δ30Μ3/347507 καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις οδήγησης με συνοδό για τους οδηγούς που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των δεκαεπτά (17) ετών καθώς και οι όροι και οι προϋποθέσεις που απαιτείται να πληροί ο συνοδός τους.

Συγκεκριμένα, ο συνοδός θα πρέπει να είναι άνω των 25 ετών και να είναι κάτοχος διπλώματος οδήγησης τουλάχιστον 5 χρόνια. Επίσης, θα πρέπει να έχει άδεια οδήγησης σε ισχύ, την οποία θα φέρει μαζί του κατά την συνοδευόμενη οδήγηση.

Από την πλευρά τους, οι νέοι οδηγοί με συνοδό υποχρεούνται να τοποθετήσουν στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου ένα διακριτικό σήμα διαστάσεων 12 x15 εκατοστά, το οποίο θα περιέχει το κεφαλαίο γράμμα «Σ».

Στους νέους άνω των 17 χορηγείται προσωρινή άδεια οδήγησης, με την οποία επιτρέπεται η συνοδευόμενη άδεια οδήγησης εντός της Περιφερειακής Ενότητας του τόπου της κατοικίας του και ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής, εντός των ορίων της Περιφέρειας.

Πηγή: newsme.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Πότε θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Σκάλα
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Εσπερινός στον Άγιο Νικόλαο Κεραμειών (εικόνες)