Ψήφισμα Κεφαλληνιακής Αδελφότητας για εκδημία Διονυσίου Γαβριελάτου: ήταν ιδρυτικό μέλος της Αδελφότητας και έχει υπηρετήσει με πίστη και αφοσίωση την οργάνωση

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η θλιβερή είδηση για την εκδημία του Διονυσίου Γαβριελάτου (Dennis Latos) προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στην ομογένεια της Νέας Υόρκης. Εξ άλλου τα σχόλια των αναγνωστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο ότι ο αείμνηστος με την δράση του των τελευταίων πενήντα ετών είχε καταφέρει να αγγίξει τις ψυχές και τις καρδιές των ομογενών.

Ο πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης, Γεράσιμος Στεφανίτσης, ήταν από τους πρώτους που πληροφορήθηκε την θλιβερή είδηση καθώς ο αείμνηστος ήταν ιδρυτικό μέλος και σύμβουλος της Αδελφότητας, ενώ ο γιος του Ανδρέας Λάτος έχει διατελέσει πρόεδρος της Αδελφότητας την προηγούμενη δεκαετία.

Ο κ. Στεφανίτσης επικοινώνησε με τα στελέχη του διοικητικού συμβουλίου και εξέδωσαν ψήφισμα  μέσω του οποίου αφ ενός μεν εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του, αφ ετέρου καλούν τα μέλη του Συλλόγου που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην Κεφαλλονιά να παραστούν στην κηδεία του και να καταθέσουν στεφάνι εξ ονόματος της Αδελφότητας.

Αναφερόμενος στην προσφορά του αειμνήστου ο κ. Στεφανίτσης επεσήμανε ότι ήταν ιδρυτικό μέλος της Αδελφότητας και ότι έχει υπηρετήσει με πίστη και αφοσίωση την οργάνωση.

«Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του αειμνήστου ήταν η γαλούχηση των παιδιών και των εγγονιών του με την αγάπη για την ομογένεια και την Κεφαλλονιά. Περίτρανη απόδειξη το γεγονός ότι ο γιος του Ανδρέας ασχολήθηκε όσο ελάχιστοι με τα κοινά. Συν τοις άλλοις έχει διατελέσει πρόεδρος της Αδελφότητας, ενώ στις πρόσφατες εκλογές εκλέχτηκε σύμβουλός της», επεσήμανε ο κ. Στεφανίτσης.

Ο Διονύσιος Γαβριελάτος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απεβίωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης, 12ης Ιουνίου 2024 σε ηλικία 90 ετών στο Ρατζακλί της Κεφαλονιάς, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη το πρωί του Σαββάτου, 15ης Ιουνίου 2024 στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη στο Ρατζακλί της Κεφαλονιάς.

πηγή: anamniseis.net