Πύλαρος: Με επιτυχία η εκδήλωση «ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ & 3η ΗΛΙΚΙΑ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ & 3ηΗΛΙΚΙΑ», στο κατάμεστο από κόσμο αίθουσας του  Πολιτιστικού Κέντρου Πυλάρου την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018. Ήταν μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Παιδείας (Ο.Κ.Α.Π.) του Δήμου Κεφαλλονιάς στα πλαίσια του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος του «Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» ( ΚΗΦΗ), που εδρεύει στα Αντυπάτα Πυλάρου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η κα Ανθή Αρβανιτάκη , Κοινωνική Λειτουργός και επιστημονικά υπεύθυνη του έργου. Τα θέματα που αναλύθηκαν αφορούσαν τις διάφορες μορφές κατάθλιψης, στα συμπτώματα και πως αυτά αναγνωρίζονται, ενώ τονίστηκε η ανάγκη  για έγκαιρη διάγνωση  και άμεση παρέμβαση  από ειδικούς. Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ότι « Δίνουμε ζωή στα χρόνια και όχι χρόνια στη ζωή μας».  Ομιλήτριες ήταν η κα Χριστοφοράτου Νίκη , Ψυχίατρος και η κα Δώρα Χωραϊτη , Ψυχολόγος. Στη συνέχεια η Κοινωνική Λειτουργός κα Μιχελή Ευσταθία μας  παρουσίασε αναλυτικά το ιστορικό ενός ατόμου με κατάθλιψη και πως αντιμετωπίστηκε από τις Κοινωνικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς μέχρι σήμερα.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των δράσεων του ΚΗΦΗ από την κα Ευθαλία Στελλάτου Νοσηλεύτρια και υπεύθυνης της δομής του ΚΗΦΗ.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Α.Π. κος Γεράσιμος Παπαναστασάτος , ο Πρόεδρος της Τ.Κ Αγίας Ευφημίας κος Παναγής Ζαφειράτος, η Πρόεδρος του ΙΣΚ κα Σοφία Ζαφειράτου , το προσωπικό του ΚΗΦΗ και της Μονάδας «Κοινωνικής Μέριμνας Δ.Ε Πυλάρου.

Μετά  το τέλος  της εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασμα στον  λεμονόκηπο  του Πολιτιστικού Κέντρου.   

Ο Πρόεδρος

  Παπαναστασάτος Γεράσιμος