Πυρκαγιά στο Δασκαλειό Κερατέας: Η στιγμή που ρίχνουν φωτοβολίδα (video)

Τι καταγγέλλει ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς

Τι στιγμή που ξέσπασε τη φωτιά στο Δασκαλειό της Κερατέας τα ξημερώματα, καταγράφει βίντεο, με τον δράστη να μην έχει ακόμα εντοπιστεί. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά, έπεσαν δύο φωτοβολίδες από πιστόλι. «Υπάρχουν βίντεο και μάρτυρες στην παραλία», είπε μιλώντας στο Open

«Ευτυχώς περιμετρικά υπήρχαν δρόμοι που μπόρεσαν τα πυροσβεστικά και αναπτύχθηκαν και την περιόρισαν τη φωτιά. Υπήρξε εκκένωση με το 112 στις 3:30, είχαμε φέρει τρία λεωφορεία από το δήμο για να πάει ο κόσμος στην παραλία. Μετά η φωτιά περιορίστηκε» είπε χαρακτηριστικά.

Καταγγελία για εμπρησμό

Νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή της Λαυρεωτικής, η οποία ωστόσο παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Δασκαλειό της Δ.Ε. Κερατέας Λαυρωτικής και καίει χαμηλή βλάστηση.

Ο Γιώργος Πατούλης σημείωσε στο OPEN ότι για τη συγκεκριμένη φωτιά υπάρχουν καταγγελίες για εμπρησμό, καθώς έπεσαν φωτοβολίδες. Ωστόσο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδρασαν άμεσα και αντιμετώπισαν την εστία.

«Έπεσαν δύο φωτοφολίδες, μία κόκκινη και μία κίτρινη και αμέσως εκδηλώθηκε η φωτιά πολύ κοντά στα σπίτια. Υπήρξε εντολή εκκένωσης. Μία προσπάθεια για εμπρησμό έγινε στο Σούνιο με ύποπτο όχημα, μία την Δευτέρα στον Άγιο Κωνσταντίνο και είχαμε και τρίτη προσπάθεια σήμερα με φωτοβολίδες. Υπήρχαν δύο ύποπτα οχήματα που δόθηκαν τα νούμερα στην αστυνομία και το ερευνούν. Απειλήθηκε το Δασκαλειό», σημείωσε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδας του Open ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

Πηγή: ethnos.gr