Πυροσβέστης έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του για να σώσει γάτα που παγιδεύτηκε σε βαθύ πηγάδι

Χρειάστηκαν 3 ώρες και 10 πυροσβέστες προκειμένου να απεγκλωβιστεί μια οικόσιτη γάτα, η οποία κατά τη διάρκεια της πρωινής της βόλτας έπεσε σε ακάλυπτο πηγάδι βάθους 14 μέτρων σε οικόπεδο που ανήκει στον Δήμο Αμαρουσίου και την βρήκε μετά από πολύωρη αναζήτηση η κηδεμόνας της Αλίκη Παπαχελά.

Η επιχείρηση διάσωσης ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς το έδαφος ήταν σαθρό και απαιτούνταν πολύ προσεκτικοί χειρισμοί. Με την εμπειρία τους όμως, οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Ο πυροσβέστης Γιάννης Πιτέλης με την υποστήριξη και τον συντονισμό των συναδέλφων του κατέβηκε στο πηγάδι με κίνδυνο τη ζωή του και απεγκλώβισε τη γατούλα, την οποία παρέδωσε στην κηδεμόνα της Αλίκη Παπαχελά.

Η κα Παπαχελά, η οποία υιοθέτησε την Μπουμπίτσα της πριν από έναν χρόνο, ευχαριστεί όλους τους πυροσβέστες που συνέβαλαν στη διάσωση της γατούλας της και ειδικά τον Γιάννη Πιτέλη  που τόλμησε και κατέβηκε 14 μέτρα και την έσωσε. Δεν παρέλειψε να καταγγείλει την ύπαρξη αυτού του ακάλυπτου πηγαδιού – παγίδα για ανθρώπους και ζώα, και μάλιστα σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Αμαρουσίου, και να δεσμευτεί ότι θα κινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να καλυφθεί για να μην κινδυνέψει ποτέ ξανά κανείς.

Η γατούλα είναι καλά στην υγεία της παρά την πτώση και παραμονή της στο πηγάδι για περισσότερες από 24 ώρες.

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/