«Πυροβολούμε τα πόδια μας»: Το μοιραίο λάθος που κάνει η Ελλάδα και τα κρούσματα εκτοξεύονται και πάλι

Ναι, είναι κουραστικό. Για την ακρίβεια, είναι εξουθενωτικόΤα νεύρα μας έχουν γίνει προ πολλού κρόσσια, η ψυχολογία μας φλερτάρει με τα τάρταρα και μόνο στο άκουσμα της λέξης «κορωνοϊός» αρχίζουν να βαράνε όλα τα λαμπάκια του νευρικού μας συστήματος. Όμως…

Όμως, δυστυχώς, η πανδημία συνεχίζει πεισματικά να είναι εδώ και αρνείται να μας αδειάσει την γωνιά, καθώς έχει κάνει τη μεγαλύτερη αρμένικη βίζιτα στα χρονικά της Αρμενίας: εδώ και σχεδόν μία τριετία, πια, σύσσωμος ο πλανήτης χορεύει στον ρυθμό και τους περιορισμούς που την «συντροφεύουν», κάτι που μας οδηγεί, όπως προείπαμε, σε πρωτοφανή εκνευρισμό.

Πολλοί μπερδεύουν (επειδή έτσι… βολεύει) το γεγονός πως ο covid βρίσκεται σε ύφεση με το οριστικό και αμετάκλητο τέλος του, το οποίο, κατά πώς φαίνεται, αργεί ακόμα.

«Πυροβολούμε τα πόδια μας»: Το μοιραίο λάθος που κάνει η Ελλάδα και τα κρούσματα εκτοξεύονται και πάλι

Η πολυπόθητη ύφεση, μάλιστα, αρχίζει σιγά-σιγά να «ξεφτίζει», μια και τα νούμερα των ημερήσιων κρουσμάτων έχουν πάρει εκ νέου την ανιούσα. Το ίδιο (κι αυτό είναι το χειρότερο εξ όλων) συμβαίνει και με τις εισαγωγές και τις νοσηλείες, οι οποίες βρίσκονται στο +48% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο καθηγητής Σαρηγιάννης δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ πως «Έχουμε ήδη ένα νέο κύμα κορωνοϊού, το οποίο έχει ξεκινήσει τις τελευταίες 10 ημέρες τουλάχιστον και αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη», συμπληρώνοντας πως «μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε περίπου διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων». 

Σύμφωνα με τον ειδικό, «αυτή την στιγμή δεν κάνουμε ως κοινωνία τίποτα καταγγέλλοντας τη χαλάρωση των μέτρων σε εστιατόρια και χώρους όπου υπάρχει πολύς συνωστισμός»

Ποιο είναι το σημαντικότερο λάθος που κάνουμε στη χώρα μας και οδηγεί, εν πολλοίς, σ’ αυτή την έκρηξη των κρουσμάτων; Το γεγονός πως έχουν μειωθεί δραστικά τα τεστ αυτοδιάγνωσης και των rapid test στην κοινωνία.

«Πυροβολούμε τα πόδια μας»: Το μοιραίο λάθος που κάνει η Ελλάδα και τα κρούσματα εκτοξεύονται και πάλι

«Το να μειώνουμε τα τεστ είναι σα να πυροβολούμε τα πόδια μας», σχολίασε σχετικά ο καθηγητής, καθώς είναι αποδεδειγμένο πως τα συνεχή τεστ μειώνουν σημαντικά τη διασπορά- κάτι που είναι απολύτως λογικό, αφού αν δεν κάνεις τεστ και είσαι είτε ασυμπτωματικός είτε το περνάς πολύ ελαφριά (κάτι που το ευχόμαστε ολόψυχα για όλους), είναι δεδομένο πως διασπείρεις τον ιό στην κοινωνία χωρίς, φυσικά, να το γνωρίζεις.

«Στην Ελλάδα εντός της τελευταίας εβδομάδας παρατηρήθηκε αύξηση των διαγνώσεων κατά 48% αλλά και αύξηση των νοσηλευόμενων με COVID-19 κατά 41%. Προς το παρόν δεν διαφαίνεται αύξηση στις ΜΕΘ, αλλά αυτή συνήθως καθυστερεί κατά περίπου 7 ημέρες στην Όμικρον (λόγω βραχύτερης επώασης)», έγραψε σχετικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την αύξηση των τελευταίων ημερών.

Το να τονίσουμε για νιοστή φορά πως η μετάλλαξη Όμικρον είναι πιο ήπια από τις «προκατόχους» της, δεν έχει καμία απολύτως αξία. Πολύ απλά γιατί είναι εξαιρετικά πιο μεταδοτική και ακόμα και με σημαντικά μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας, αν τα κρούσματα που «δίνει» είναι πενταπλάσια απ’ ό,τι είχαμε με την Δέλτα, τότε μοιραία τα ποσοστά νοσηλειών και θανάτων θα παραμείνουν υψηλά και δεν πρόκειται να μηδενιστούν.

«Πυροβολούμε τα πόδια μας»: Το μοιραίο λάθος που κάνει η Ελλάδα και τα κρούσματα εκτοξεύονται και πάλι

Ναι, το ξέρουμε: είμαστε όλοι μας εξαντλημένοι με την συγκεκριμένη κατάσταση. Ναι, η χαλάρωση των μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς οι αντοχές και τα κουράγια των πολιτών έχουν προ πολλού εξαντληθεί.

Ναι… Ναι… Ναι.

ΑΛΛΑ.

Προς τι αυτή η ραγδαία μείωση των τεστ;

Πηγή: menshouse.gr