“Δεν έχετε ακούσει τίποτε για τις αντιδράσεις αυτών των σχολικών κοινοτήτων της ΕΛΜΕΚΙ,  του 2ου Γυμνασίου, του 4ου Δημοτικού, και των άλλων σχολείων;”

Σχετικώς με την ανακοίνωση του τοπικού ΤΕΕ που αναρτήθηκε χθες 14/5 στα τοπικά ΜΜΕ αναφορικά με την ενημέρωση για τις επισκευές των σεισμόπληκτων σχολείων, θέλουμε πραγματικά να εκφράσουμε την απορία μας για τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεται στην συνάντηση του Σαββάτου 12/5,  με τις ΚΤΥΠ και τη Βουλευτή το πρωί στο Αργοστόλι.

Μας δημιούργησε περιέργεια είναι αλήθεια η πρόσκληση για τη συνάντηση, όπως τέλος και η ίδια η συνάντηση,  για τους σκοπούς της οργάνωσής της.

Τόσον καιρό , δεν έχετε ακούσει τίποτε για τις αντιδράσεις αυτών των σχολικών κοινοτήτων της ΕΛΜΕΚΙ,  του 2ου Γυμνασίου, του 4ου Δημοτικού, και των άλλων σχολείων;  Προφανώς και ναι!  Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο έγινε η συνάντηση. Για να πεισθούν οι «κακόπιστοι». Για να αμβλυνθούν οι «γωνίες» και οι αντιδράσεις για τις συγκεκριμένες επισκευές.

Δεν τοποθετήθηκαν στη συνάντηση αγαπητό ΤΕΕ αυτοί που αναφέρεις όπως το αναφέρεις, αλλά πρωτίστως τοποθετήθηκαν αρνητικά και  με επιχειρήματα , οι Εκπαιδευτικοί και οι Σύλλογοι γονέων του 2ου  του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου και 4ου Δημοτικού. Και δεν ακολούθησε συζήτηση (έτσι απλά όπως αναφέρεις) ανταλλαγής ιδεών για την επισκευή, αλλά μια καθολική αντίδραση για το έκτρωμα  που πάει να γίνει.

Με πολυπληθείς γενικές συνελεύσεις και ομόφωνα, ο σύλλογος γονέων αλλά και διδασκόντων του 2ουΓυμνασίου, αντιδρά με επιχειρήματα που δεν καταρρίπτονται, στην επαναφορά του σχολείου στο παλιό κτίριο.

Ειπώθηκε στη συνάντηση από εκπαιδευτικούς του 2ου  αλλά και του 3ου Γυμνασίου και  από γονείς του συλλόγου κάτι που σίγουρα είναι οξύμωρο, κάτι που έκανε ότι δεν κατάλαβε ο κος Καραγιάννης των ΚΤΥΠ, κάτι που αναπαράχθηκε και στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά μισό.

Ναι!, προτιμούμε τις παράγκες για σχολείο  παρά να επιστρέψουμε στο παλιό κτίριο. Ας προβληματίσει αυτό τους ανευθυνουπεύθυνους.  Όμως αυτό ως μια βραχεία  μεταβατική λύση, αφού διεκδικούμε ένα νέο σχολείο, ένα σχολείο αντάξιο των παιδιών και των αναγκών τους, το 2018Πόσες φορές και πως  θα πρέπει να το πούμε για να ακουστεί; Ένα σχολείο ασφαλές και λειτουργικό και όχι ένα ερείπιο – έκτρωμα που μοιάζει κυριολεκτικά με φυλακή, φτιασιδωμένο για μια ακόμη φορά με χρήματα που ουσιαστικά θα πέσουν σε μια μαύρη τρύπα έως τον επόμενο σεισμό.  Βρήκαμε τα 1.740.000 και πάμε!. Δεν έχει σημασία που πάμε!

Στο τέλος αγαπητό ΤΕΕ παίρνεις θέση, αλλά δυστυχώς αλλήθωρα. Προσπαθείς να καθησυχάσεις τον κόσμο που αντιδρά αλλά με τρόπο άκομψο και έτσι όπως δεν αρμόζει. Συντονισμένο με τις ΚΤΥΠ τη Βουλευτή αλλά και το Δήμο (ο οποίος έχει τεράστια ευθύνη για αυτό που συμβαίνει, αφού μετά τους σεισμούς του 2014 που είχε την μεγάλη ευκαιρία, δεν ζήτησε νέα σχολεία, κάτι που έκανε τώρα μετά από  την πίεση της Εκπ/κής κοινότητας- Συλλόγων γονέων –ΕΛΜΕ, αλλά ίσως λίγο αργά), αναπαράγεις σαν να μην έχει συμβεί τίποτε, την επισκευή. Όλοι μαζί δηλ. γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας τους πολλούς. Τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις τους και τις προτάσεις τους.

Επιμένουμε γιατί πρέπει,  και θα αντιδράσουμε στα σχέδια που είναι εναντίον των παιδιών μας.

Γεράσιμος Δαναλάτος

Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου