“Έφυγε” ο Διονύσης Καραντζής

Από το πρωί της Παρασκευής ταξιδεύει για τις γειτονιές των αθανάτων ο Διονύσης Καραντζής. Ο δικός μας Νιόνιος.

Δεύτερος γιος του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Κώστα Καραντζή και της Αμαλίας Καραντζή , γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Θιάκι. Από μικρός βγήκε στο μεροκάματο για να βοηθήσει την οικογένειά του και γνώρισε από πρώτο χέρι την ανεργία την καταπίεση και την εργοδοσία. Συγχρόνως ήρθε σε επαφή με το κίνημα και με το ΚΚΕ και πορεύτηκε μαζί μας μέχρι σήμερα, αταλάντευτα και χωρίς να λογαριάζει ποτέ τις συνέπειες.

Παντρεύτηκε την Κατερίνα και απόκτησαν δύο γιους που τους μεγάλωσαν με αγάπη δίνοντάς του τα καλύτερα που μπορούσαν. Δεμένη οικογένεια αντιμετώπισαν τα προβλήματα που τους παρουσιάστηκαν με υπομονή και αξιοπρέπεια που μόνο στους ανθρώπους του μόχθου συναντάς.

Δεν αρνήθηκε ποτέ βοήθεια σε οποιονδήποτε είχε την ανάγκη του και κρατούσε πάντα για τον εαυτό του τα λιγότερα.

Εμείς τον γνωρίσαμε μέσα στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ στους αγώνες για ένα καλύτερο κόσμο.

Θα μας λείψει η μορφή του ανακατεμένη με τα ρεύματα και τα καλώδια στις εκδηλώσεις μας και η χωρίς όρους συμμετοχή του σε ότι του είχε ζητηθεί. Τελευταία δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιό μας ακόμα και όταν η αρρώστια τον είχε πληγώσει βαριά.

Αποχαιρετάμε σήμερα ένα καλό φίλο , ένα καλό σύντροφο

Στην οικογένειά του

Την Κατερίνα τον Κώστα και τον Σπύρο στέλνουμε την συμπαράστασή μας και την διαβεβαίωση ότι θα κρατάμε στη μνήμη μας όλες τις αναμνήσεις που έχουμε από τον Διονύση.

Καλό ταξίδι

Κ.Ο.Β Ιθάκης του ΚΚΕ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΘΑΚΗΣ